Разпуснатият 45-и парламент беше фрагментиран и ялов. Липсваше му необходимата

...
Разпуснатият 45-и парламент беше фрагментиран и ялов. Липсваше му необходимата
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Нека не вървим към африканизация в политиката

Разпуснатият 45-и парламент беше фрагментиран и безплоден. Липсваше му нужната сериозна маса политически разговор и това предопредели кончината му, разяснява пред Радио София Борислав Цеков, лекар по конституционно право, някогашен депутат (2001-2005).

Според него част от обясненията за случилото се са в ниската политическа просвета. В сходна обстановка в България се следи развой на политическа „ африканизация “ - тя се трансформира в племенно-кланово деяние на омраза за надзор на власт и запаси, с отказване на взамодействие в името на общото богатство - както е в цивилизованите общества.

Според Цеков служебният кабинет е цветен, добре формиран като характерности, само че му се разпореждат прекомерно доста упования.

Заявките за проверка или грандиозни промени са неоправдани. Доброто, което може да свърши, е подготовката за значимите решения, да вземем за пример за актуализацията на бюджета.

„ Хората чакат поддръжка на бизнеса в тази обстановка. Дано политическите водачи бъдат мъдри и не се прахосат тези 2-3 месеца с несъществени дейности ", пожела Борислав Цеков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР