Разпространението на новия коронавирус се ускорява във Финландия, заявиха здравни

...
Разпространението на новия коронавирус се ускорява във Финландия, заявиха здравни
Коментари Харесай

Финландия затяга мерките срещу коронавируса

Разпространението на новия ковид се форсира във Финландия, обявиха здравни чиновници, заради което идващите седмици ще бъдат оповестени нови ограничения за ограничение.
Според новите оценки честотата на възпроизвеждане на вируса се е повишила над 1 до сред 1,1 и 1,4, сподели на конференция в Хелзинки стратегическият шеф на здравното министерство Лийза-Мария Войпио-Пулки.
" Ситуацията е извънредно деликатна ", сподели Войпио-Пулки и добави, че " е почнал някакъв тип втори стадий ". " Дали можем да чакаме по-малка вълна или по-голяма вълна зависи от това по какъв начин реагираме ", сподели тя.
Въпреки осезаемия растеж на случаите, Финландия към момента има най-ниската периодичност на заболеваемост в Европа, като регистрира два нови случая на 100 000 души през последните 14 дни. Досега са регистрирани 7512 инфекции с COVID-19 и 331 смъртни случаи в скандинавската страна от 5,5 млн. души, а през юни и началото на юли новите случаи са доста малко.
Повечето от рестриктивните мерки за блокиране напролет са отстранени във Финландия, като са позволени огромни събирания на закрито и навън, заведенията за хранене и питейните заведения се отварят като в естествена конюнктура, а децата се връщат към преподаването в класната стая идната седмица след летните ваканции.
Властите обявиха, че идната седмица ще бъде оповестена " есенна пътна карта ", която дефинира новите ограничения, които би трябвало да бъдат въведени, в случай че вирусът продължи да се популяризира.
Те могат да включват локализирани ограничения за блокиране и за първи път рекомендация да се носят маски за лице. Властите към този момент са срещу покривалата за лице, като настояват, че няма задоволително доказателства за тяхната успеваемост.
Въпреки че нарастването на новите случаи към момента е относително малко, новата фаза на вируса наподобява визира доста повече лицата на възраст под 30 години, в сравнение с напролет, когато е била най-разпространена измежду по-възрастните хора, демонстрират статистиките.
Отчасти това се дължи на това, че по-младите хора са прекарали повече време в обществени връзки през лятото, обявиха чиновници.
Съседните Норвегия и Дания също имат проблем с новите случаи през последните седмици - само че също като Финландия с ниски равнища - с открити локални огнища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР