Разпространението на нелиберална идеология заплашва еврозоната, но е илюзия, че

...
Разпространението на нелиберална идеология заплашва еврозоната, но е илюзия, че
Коментари Харесай

Президентът на ЕЦБ: Европа трябва да се бори с нелибералните сили

Разпространението на нелиберална идеология заплашва еврозоната, само че е заблуда, че излизането от нея ще предложи по-лесен път.

Това съобщи през днешния ден президентът на Европейската централна банка Марио Драги, представен от Ройтерс. Предупреждавайки, че един полузавършен паричен съюз би могъл да бъде изложен на риск при последваща рецесия, Драги отбрани огромните промени в метода, по който блокът работи. Интересът към нелибералните наставления и режими се уголемява, виждаме дребни стъпки обратно в историята, сподели Драги в Пиза.

Само като продължаваме да напредваме, освобождавайки самостоятелната сила, само че също по този начин поощрявайки обществената правдивост, по този начин ще спасим европейския план с помощта на нашите демокрации, с целенасоченост, добави той.
Антисистемни и постоянно популистки партии напредват в целия свят през последните години, като слагат под въпрос правилата на свободната търговия, многостранното съдействие и даже демокрацията.

Драги, на който се приписва заслугата за спасяването на еврозоната през рецесията в Европа, прикани за по-голямо шерване на частния риск, дефинитивно оформяне на банковия съюз и на съюза на финансовия пазар и отбрани концепцията за общоевропейски механизми, които биха могли да оказват помощ на по-слабите членове на еврозоната при положение на разтърсвания на пазарите.

Големите институционални промени значително са в застой през последните години основно поради Германия, която се опасява, че данъкоплатците й ще би трябвало да заплащат сметките за бюджетната безнаказаност и нарушавания на по-слабите страни членки на еврозоната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР