Разпространението на китайския коронавирус ще бъде следено от оперативна група,

...
Разпространението на китайския коронавирус ще бъде следено от оперативна група,
Коментари Харесай

България хвърля ДАНС и МВР срещу китайския коронавирус

Разпространението на китайския ковид ще бъде следено от оперативна група, в която влизат представители на Здравното министерство, Министерство на вътрешните работи и ДАНС, предава БНР. Въпреки ниската възможност за импорт на вируса у нас, е основана нужната организация, с цел да бъдем в подготвеност, заяви директорът на Столичната здравна ревизия Данчо Пенчев. 

При евенутално определяне на ковид у нас лекуването ще се прави в Инфекциозните отделения на страната. Главният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев разгласи:  " Оценката на Европейския център за надзор на болесттите е, че бъдещото разпространяване е доста евентуално, че опасността за Европа за импорт е на приблизително равнище и че към този момент ограниченията, които се ползват, са задоволителни ".

В момента на летище София се реализира засилен надзор, в това число с термометриране посредством инфрачервени термокамери, като изключително внимание се обръща на пасажерите, идващи от Москва, Истанбул и Лондон - градовете, в които има прехвърляне на пътуващи от Китай.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев предизвести пред Националното радио, че към момента няма лекуване за ковид:  " Сега към този момент се преливат антитела от претърпелите, взима се кръв, взимат се антителата и се лекуват с тях болните. Засега лекуване, противовирусно както за хепатит С и за грип няма за коронавируси ".

Страната ни ще има проби за проучване на китайския грип до седмици по линия на Световната здравна организация. 

Световната здравна организация оцени като " висок " риска от разпространяване на китайския ковид в световен мащаб. Броят на умрелите в Китай надвиши 80. Коронавирусът е открит в още десетина страни, включително Съединените щати и Франция. Властите в Германия предложиха през днешния ден на немските жители да заобикалят пътувания до Китай, а Монголия затвори границата си.

Завърналите се през днешния ден от Китай музиканти от фолклорния състав от Петрич ще бъдат под здравно наблюдаване 14 дни, заяви основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев:   " Списъкът е подаден към РЗИ-Благоевгард и към общопрактикуващите лекари в Петрич. 14 дни ще бъдат под здравно наблюдаване, термометрирани всеки ден. Получиха точни инструкции, в случай че въпреки всичко някой от тях развие някакви признаци, ще има профилиран кабинет в Инфекциозната болница, поделение на болничното заведение в Петрич, където ще бъдат преглеждани и ще се прави първичният тест за грип. С оглед да изключим всички други благоприятни условия. Веднага ще се вземат и проби за в допълнение проучване за всички вероятни вируси. Нямаме сега опция да потвърждаваме този корона вирус ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР