Разпознаване на жестове е поредното нововъведение в настолната версия на

...
Коментари Харесай

Zoom за компютри вече разпознава жестове


Разпознаване на жестове е следващото изобретение в настолната версия на Zoom
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярното приложение за видеоконференции Zoom вкара още едно улеснение за потребителите на настолната версия – към този момент няма да им се постанова да изваждат мобилното си устройство, с цел да задействат функционалността за различаване на жестове.

Сега всеки консуматор на Zoom може да изпрати реакция на протичащото се по време на диалог, без да натиска бутони в настолната версия на приложението, основана на Windows или macOS. Например, задоволително е да вдигнете ръка или палец нагоре, с цел да изпратите съответната реакция на събеседниците си.

Тази функционалност ще разреши на потребителите на услугата да взаимодействат между тях по-естествено по време на виртуални срещи, образование или диалози. Потребителите не би трябвало да натискат бутони, с цел да отговорят на протичащото се в чата, което ще направи връзката по-удобна.
още по темата
Функцията за различаване на жестове не е единствената иновация, която предлага  обновеният Zoom. Разработчиците са актуализирали също инструмента за съдействие Zoom Whiteboard, трансформирайки го в пълноценна функционалност, а не просто уголемение за срещи.

Освен това админите на чата могат да задействат етикети за вести, с цел да предизвестяват потребителите – да вземем за пример, за жестоко държание или нецензурни думи. С новата версия на приложението домакините на чата и присъстващите ще могат да употребяват функционалността Backstage, която им разрешава да приказват, без да гледат публиката.

Иновациите са налични в най-новата версия на приложението Zoom за платформи Windows и macOS. В момента това е Zoom 5.10.3, която може да се изтегли гратис от формалния уеб страница на услугата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР