Разпознаваемият профил на кралица Елизабет II ще бъде заменен с

...
Разпознаваемият профил на кралица Елизабет II ще бъде заменен с
Коментари Харесай

Великобритания пуска колекция монети за Елизабет II. Но не с лика й

Разпознаваемият профил на кралица Елизабет II ще бъде сменен с подписа й върху сбирка монети от по 5 английски лири, отдадена на годините, през които тя е на трона. Серията ще бъде емитирана от Кралския монетен двор.

Това написа в. Daily Express, представен от Българска телеграфна агенция.

Авторът на дизайна на новите монети изясни простотата им и съобщи, че подписът " стои самичък по себе си ".

Пи Джей Линч е ирландски художник и илюстратор, който споделя, че е бил въодушевен за работата си от ръцете на Нейно Величество.

" Започнах да мисля, че ръцете й са доста значими - тя постоянно се ръкува, употребява ги за алегорични отговорности, като връчване на награди, засаждане на дървета и разкриване на мемориални плочи “, изясни той.

" Това ме накара да обърна внимание на подписа й, който е толкоз символичен  - държавен инструмент, когато подписва публични документи, само че и персонално заричане и ангажираност ", добавя Пи Джей Линч.

Той е добавил и селекция от флагове на Общността на нациите, както и разнообразни награди и оценки, символизиращи доста персоналното отношение на кралицата  към благотворителността.

" Книгите могат да бъдат съхранявани стотици години, само че има монети, които са на по 1000 години. Те споделят доста за една ера ", акцентира актьорът.

Колекцията може да бъде закупена от уеб страницата на Кралския монетен двор. Цената ще варира от 13 английски лири (16 долара) до 2800 английски лири (3500 долара) според от покритието.

 Image
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР