Разпоредителното заседание по делото срещу бившия председател на Дупнишката популярна

...
Разпоредителното заседание по делото срещу бившия председател на Дупнишката популярна
Коментари Харесай

Отложиха делото за Дупнишката популярна каса заради самоубийството на подсъдимия

Разпоредителното съвещание по делото против някогашния ръководител на Дупнишката известна каса Георги Близнаков и брачната половинка му Ивона беше отсрочено през днешния ден от Окръжния съд в Кюстендил за 27 септември.

Причина за отлагането на делото е гибелта на Георги Близнаков, споделиха от съда. Мъжът самичък постави завършек на живота си в Благоевград през вчерашния ден.

За идващото съвещание по делото са призовани всичките 247 потърпевши, само че явяването им в правосъдна зала не е наложително, прецизираха от Окръжния съд.

С определение от през днешния ден, съдът е определил и две други дати за разглеждане на делото - през октомври и ноември.

По делото са повдигнати обвинявания за породени обилни вреди посредством осъществяване на банкови покупко-продажби, за пране на пари, неплащане на данъчни отговорности.

От Окръжният съд показаха, че наказателната отговорност по обвиняванията е персонална и не се наследява или трансферира. Съгласно Наказателно-процесуален кодекс, формираното наказателно произвеждане се приключва при гибел на подсъдимия.

По делото обаче не е показан акт за гибел, поради неиздаването му към часа на правосъдното съвещание, прецизираха от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР