Разпоредител от аквапарка в Приморско застава пред Бургаския окръжен съд

...
Разпоредител от аквапарка в Приморско застава пред Бургаския окръжен съд
Коментари Харесай

Съдят служител на аквапарка в Приморско за смъртта на 18-годишния Станислав

Разпоредител от аквапарка в Приморско застава пред Бургаския областен съд на 26 януари. Той е обвиняем за гибелта на 18-годишния Станислав Ганев от старозагорското село Кирилово, умрял при втурване от атракциона " Голямото цунами " на 8 август 2019 година
Още по тематиката
По време на следствието е открито, че обвиненият е нарушил Наредбата за изискванията и реда за устройство, сигурността и техническите условия към оборудванията, поставяни в увеселителни обекти и Правилникът за ежедневна работа на разпоредители, предоставяйки опция на клиент да се спусне по пързалката " Голямото цунами " без да се увери, че потърпевшото момче е напуснало пързалката и е в сигурност.

Установено е също, че разпоредителят в атракциона не е забранил на потърпевшия и спусналото се след него момче да преминат през пързалката в погрешно състояние - легнали по стомах и с главите напред.

В резултат от тези нарушавания, в средата на пързалката настъпил удар в региона на главите на двете момчета, от който последвала тежка черепно-мозъчна контузия на потърпевшия, довела до неговата гибел, напомнят от прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР