Разпоредих на здравния министър да се преценят възможностите и където

...
Разпоредих на здравния министър да се преценят възможностите и където
Коментари Харесай

Борисов: Където може пак да отварят зелените коридори |

Разпоредих на здравния министър да се преценяват опциите и където може - да се възстановят зелените коридори, написа във фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

Той посочи и че е основана организация и още от рано сутринта всички РЗИ в страната са в подготвеност да получат новите количества от 52 800 дози от ваксината на " АстраЗенека ", които дойдоха през днешния ден, и да стартират да ги слагат на искащите жители.

През тази седмица чакаме и още над 20 000 ваксини. 50% от количествата ще бъдат изпратени на общопрактикуващите лекари. Продължава и имунизацията по другите етапи от проекта, добави Борисов.

Премиерът днес бе на ревизия в педиатрията в " Пирогов " дружно със здравния министър проф. Костадин Ангелов. Те бяха посрещнати от шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов.

Двамата инспектираха поправки на част от постройките в двора на болничното заведение, кърмаческото поделение и обезпечената нова инсталация.

" На година през детското поделение минават 40 000 деца, от които 10 000 остават на лекуване ", проф. Балтов. По думите му 720 000 лв. са усвоени за ремонт и инсталация в детското поделение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР