Разположено в подножието на Люлин планина, само на няколко километра

...
Разположено в подножието на Люлин планина, само на няколко километра
Коментари Харесай

Училище Дени Дидро отваря врати за първите си ученици

Разположено в подножието на Люлин планина, единствено на няколко километра от София, в екологично чист регион на град Банкя, предлага модерна среда и условия за развиване на стабилно мислещи, виновни и уверени персони от най-ранна детска възраст. Мястото е особено определено, с цел да могат децата да порастват на чист въздух, да прекарват време в учене навън и проучване на естествената среда.

В продължение на това да бъде обществено виновна институция, която поддържа разнообразни планове в региона на културата, образованието и филантропичната активност, ПроКредит осъществя концепцията за основаването и построяването на това учебно заведение. Инициативата напълно отразява устрема за качествено обучение, в дух на приемливост и любознание, рационална мисъл и теоретичен способ, взаимност и привлекателност, полезности и правила.



Мисията на учебното заведение е да се утвърди нов модел на обучение, който се концентрира върху характерността на детето и изцяло му развиване като персона, направлявано и подкрепяно от учители-ментори. Децата имат свободата да се обогатяват с нови познания и умения, да откриват и развиват своите ползи и гении. Те работят дружно, в среда на доверие и съдействие, като по този начин осъзнават, че триумфите се дължат както на личния принос, по този начин и на положителната екипна работа.

Тематичният метод на учене сплотява другите области на познанието и дава опция на учениците да влязат в дълбочина, да откриват връзките сред обособените детайли в науките и тяхното приложение в всекидневието, вместо да наизустяват и възпроизвеждат суха доктрина.



Сградата на е напълно съобразена със актуалните условия за енергийна успеваемост, издържана в натурален архитектурен жанр - дърво, камък и стъкло, с просторни, светли и особено оборудвани стаи.

Училището разполага с съвременно оборудвана кухня, в която се подготвя разнообразна и здравословна храна за децата. За дейни спортни занимания децата имат разполагаем два физкултурни салона, два басейна, две външни стадиони и писта за тичане. Училищният амфитеатър е пространство за събития и артистични изяви. Двете библиотеки, с изключение на опция за даване на богат избор от книги, се трансформират и в пространство за учене и осъществяване на часовете по литература. Децата прекарват свободно време навън в особено основани зони за дейни игри или вътрешни кътове, оборудвани с мека мебел.

С реализирането на тази самодейност ПроКредит има вяра, че основава една друга културна среда, в която насърчава децата да търсят и откриват отговори и решения, да бъдат уверени в личните си умения, да одобряват провокациите и да виждат опциите в новото.

е вписано в регистъра на МОН и записването за образователната 2021/2022 година на деца в подготвителна група и първи клас е интензивно.

За спомагателна информация може да се посетите формалната страница на учебното заведение: .

телефон за връзка: +359 2 8135 808

email:[email protected]

Материалът е възложен от учебно заведение Дени Дидро.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР