Разочарованието от правителството, от коалицията, която беше създадена, стигна една

...
Разочарованието от правителството, от коалицията, която беше създадена, стигна една
Коментари Харесай

Йотова е бясна, изригна в ефир: Радев има вина – даде шанс на Киро и Асен. Те се обърнаха срещу него

„ Разочарованието от държавното управление, от обединението, която беше основана, стигна една точка на самообладание както измежду обществото, по този начин и в болшинството в Народното събрание и се получи по този начин, че падна първото държавно управление от власт с избор на съмнение, откакто една от партиите в обединението отхвърли да бъде част от болшинството и обикновено се стигна до предварителни избори “. Така изясни обстановката пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Остана една мъка по-късно ръководство. Сякаш стана война сред разнообразни лобита. Обвиненията сред „ Продължаваме промяната ” и „ ИТН ”, и по-малко останалите партии, сякаш обясниха на нас българските жители, че борбата беше на едни пари против други пари. Ето това кара жителите да не гласоподават на избори “, разяснява Йотова.

Според нея „ по-малко хвалебствия и повече натурализъм няма да навредят на никого “. Визирайки изявления на някогашния министър-председател Кирил Петков, Йотова акцентира, че вместо признание на грешките, виждаме „ една тийнейджърската упоритост и пояснение на доста тежките проблеми и нерешени проблеми, които кабинетът завеща ”.

По думите на Илияна Йотова президентът Румен Радев има единствено една виновност във връзка с Кирил Петков и Асен Василев, които участваха като министри в негов длъжностен кабинет, а, точно им е дал късмет.

„ Те се обърнаха против президента, вместо да търсят съюз. Този, който ги поучава, явно не им мисли положителното “, разяснява още вицепрезидентът.

„ За първи път в най-новата история на България, а и преди този момент, имаше толкоз комплицирана коалиция от четири партии, които в действителност са доста разнообразни. И това, което оферират на обществото като политики и като убеждения, даже и като идеология, въпреки че забравихме през последните десетилетия тази дума, тази трудност на обединението в едно спешно време явно предизвикваше и тези подозрения и за жалост те се оправдаха “, уточни Йотова.

Тя твърди, че е считала, че тази коалиция ще се задържи по-дълго.

„ Имаше изрично подписани условия, решения, които трябваше да бъдат взети, промени, които трябваше да бъдат направени. Сякаш в самото начало имаше доста съществено единодушие за това какво би трябвало да извърши тази коалиция. Идването на Политическа партия на власт беше с доста съществени упования от хората. След 12 години ръководство на ГЕРБ мнозина от нас повярвахме, че е допустима тази смяна. И натоварени с доста упования, разочарованието беше доста бързо и от огромната обич се получиха огромните запаси в хората, в това число и в мен “, добави вицепрезидентът.

Илияна Йотова акцентира бързината, обвързвана с опита за правене на промени – в Конституцията, в правосъдната власт, за справяне с рецесиите, които следваха една след друга в България.

„ Като че ли за тези 7 месеца този ритъм не се оправда. Още в първите месеци държавното управление като че ли потегли в една друга посока да предрешава нещата, да няма задоволително социална полемика, да няма вземане предвид с желанията на хората, получи се и доста бързо спор сред институциите и всичко това естествено докара до тези запаси “, сподели още Илияна Йотова.

Във връзка с спора в институциите, по думите на Йотова в тази предизборна обстановка някогашният министър председател Кирил Петков си търси причини за какво е паднало неговото държавно управление. Тя разясни, че първата му обществена демонстрация като нов министър-председател е била във връзка с македонския въпрос и присъединението на Република Северна Македония към Европейския съюз. И напомни за траялия повече от 5 часа Консултативен съвет при президента Румен Радев, където е била препотвърдена българската позиция за присъединението на РСМ към Европейски Съюз.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР