Разочарованието на хората от случващото се – че втори парламент

...
Разочарованието на хората от случващото се – че втори парламент
Коментари Харесай

Социолог: ГЕРБ излиза победител, но ПП може сериозно да размести политическите пластове

Разочарованието на хората от протичащото се – че втори парламент не можа да излъчи постоянно държавно управление, основава чувството, че сме в едно безвремие. Това разяснява пред bTV социологът Добромир Живков. Той бе поканен, с цел да показа резултатите от последното социологически изследване на „ Маркет линкс “, направено по поръчка на малкия екран.

Живков уточни, че чакат по-високата готовност на гласоподаване, още повече, че ще имаме неповторима обстановка – избори „ 2 в 1 “. Президентските избори и изчезнали други възможности на Радев, наподобяват като предизвестени, което може да повлияе на изборната интензивност. Но прогнозата е тя да бъде по-висока от вота през юли.

Социологът добави, че и в този момент се открива към момента протестен избор против модела на ръководство на ГЕРБ. Но към този момент конфигурациите на политическите сили е друга, имайки поради поддръжката, която получават главните политически играчи.

От март месец не сме излизали от стилистиката на предизборните акции. Партиите имат държание, което да активизира техните гласоподаватели. ГЕРБ са най-активни, активизират с опълчването на Радев и служебното държавно управление. Те са мобилизирани на лимит – може би са стигнали тавана, и може и да не успее да възвърне по-високите резултати от предходни избори.

Демократична България са също с висок % на готовност, само че виждаме разколебаване на електоратите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
„ Продължаваме промяната “ е една нова партия, което може да е причина за по-ниска готовност на Има Такъв Народ. Новата политическа мощ може да промени настройките към останалите партии, разяснява социологът.

На въпрос кои партии имат действителен късмет да вземат участие в ръководството, Живков изясни: Първите три места са окупирани от партиите на митинга, както и новия политически план. В тази група попада и Българска социалистическа партия, която има еднакъв дял с Има Такъв Народ.
Дали Българска социалистическа партия излезе от партиите на статуквото – това ще покажат резултатите от идващите избори.
Има Такъв Народ губят несъмнено сила, тъй като обществото възприема Има Такъв Народ като главен провинен за неуспеха да бъде формиран постоянен кабинет през юли. Последните резултати от социологията демонстрират, че ГЕРБ излиза като безапелационен победител, само че партията на Петков има капацитет да размести политическите пластове. Българска социалистическа партия излиза на втора позиции, с минимални разлики в поддръжката с Има Такъв Народ, Демократична България и „ Продължаваме промяната “.

Местата им може да бъдат разместени, като всяка една от тях има капацитет да стане втора политическа мощ.
Новата партия има капацитет да отнеме електорат от всички партии на смяната, в това число и от Българска социалистическа партия. Защото Петков и Василев съумяха да увлекат хора и от десни, и от левия политически бранш, както и хора, които не са дали своят вот.
Под въпрос остава влизането в Народното събрание на ИБГНИ, както и на партия „ Възраждане “, които са доста близо до прага от 4%, разяснява Добромир Живков.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР