Разобличенията в Холивуд стигнаха и до един от най-известните продуценти,

...
Разобличенията в Холивуд стигнаха и до един от най-известните продуценти,
Коментари Харесай

„Той е абсолютно чудовище"

Разобличенията в Холивуд стигнаха и до един от най-известните продуценти, който до момента съумява да избегне отговорността за дългогодишния тормоз, на който подлага подчинените си, разказва „ Холивуд Рипортър “.

Години наред Скот Рудин безусловно изпраща в болница чиновниците си, в случай че не са имали шанса да ги уволни преди този момент. Доскоро това се смяташе за държание на екстравагантен гений; но след Харви Уайнстийн и в ерата на #MeToo все по-малко хора са подготвени да се помиряват. В случая не става дума съответно за полови похищения, само че всъщност е същото - корист със служебно състояние.

Работното време в офиса на Рудин е от 6 сутринта най-малко до 8 вечерта. Към служителите му непрекъснато летят телефони - толкоз постоянно, че на бюрото на шефа постоянно има кутия с нови. Уволнявал е хора заради донесен неправилен мъфин, погрешно произнесено име или тъй като се е наложило отидат на заравяне. На един уволнен даже не било разрешено да си вземе палтото си, преди да напусне постройката, написа Page Six. Продуцентът на кино лентата „ Манчестър край морето “ Кевин Уолш пък си спомня, че един път Рудин го е изхвърлил от колата си посред автомагистрала. 

На Хелоуин 2012 година Скот Рудин хвърлил екран по свой асистент, тъй като той не съумял да му вземе билет за изцяло разпродаден полет. Кървящият млад мъж бил откаран с кола за спешна помощ. Всъщност в минимум три случая чиновници са стигали до кола за спешна помощ и " Бърза помощ " след пристъпите на началника си. 

На 62-годишна възраст продуцентът е един от едвам 16-те души в света (живи или мъртви), печелили и четирите най-престижни награди в американския шоубизнес - " Еми ", " Грами ", " Оскар " и " Тони ". Филмите му са получили общо 151 номинации и 23 награди " Оскар ", в това число и за най-хубав филм през 2007 година („ Няма място за старите кучета “ на братята Коен).

В театъра само персоналните награди " Тони " на Рудин са 17. Копродукцията му " Да убиеш присмехулник " с Арън Соркин беше основен шлагер на Бродуей през 2018 година. За една седмица спектакълът събра доход от милион и половина $, счупвайки 118-годишен връх.

След абсурда със също толкоз известния продуцент Харви Уайнстийн, в Холивуд стартира нещо като морална инвентаризация. Звезди и топ мениджъри в шоубизнеса - като да вземем за пример продуцентите на „ Шоуто на Елън Дидженерис “ - бяха подложени на остракизъм не само заради полов тормоз, а и поради изцяло токсично държание. Но до момента в който други се учат да се управляват, Рудин и до момента съумява да избегне обществените порицания.

Пристъпите му на яд са толкоз от дълго време, че евентуално те са в основата на кино лентата с Кевин Спейси от 1994 година „ Да плуваш с акули “ - за асистента на началник от филмовата промишленост, доведен до обезсърчение от непрекъснатия тормоз. Още през 2005 година в публикация за Рудин в Wall Street Journal, озаглавена " ШефЗила! " продуцентът призна, че през последните пет години е изгонил най-малко 119 асистенти. В изявление от 2014 година за „ Холивуд Рипортър “  той се опита да оправдае невероятното  текучество с това, че съвсем всички " оживели " могат да се похвалят с отлична кариера във филмовия бизнес. 

Но оживелите са малко. На уеб страницата indeed.com, където компанията на Скот Рудин разгласява разгласи за наемане на чиновници, неизвестен клиент предизвестява търсещите работа: „ БЯГАЙТЕ ОТ ТУК “. При това Рудин не тормози чиновниците единствено до момента в който работят за него, само че им отмъщава и след уволнението. За някогашна служителка, отишла да работи за Харви Уайнстийн, той се оплакал на самия Уайнстийн, обвинявайки я в кражба. (Харви не му повярвал.) Като възмездие даже е изтривал имената на „ отговорните “ от надписите на продуцираните от него филми.

Именно неговата злопаметност, както и споразуменията за неразгласяване на информация в подписваните контракти, оказват помощ на Скот Рудин да заобикаля отговорността и даже публичността. Той продължава да работи по огромни кино планове — проектите му включват „ Макбет “ на Джоел Коен с Дензъл Уошингтън и Франсис Макдорманд. Но смяната във филмовата промишленост би трябвало да стартира с прям диалог за държанието на хора като него, споделя някогашният му зависещ, продуцент Андрю Коулс. „ Никой не трябва да се измъква, откакто подлага хора на тормоз. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР