Разнопосочни послания идват от срещата на лидерите на Сърбия и

...
Разнопосочни послания идват от срещата на лидерите на Сърбия и
Коментари Харесай

Вучич остава в Брюксел да се обяснява за Косово

Разнопосочни послания идват от срещата на водачите на Сърбия и Косово в Брюксел, където висшият представител на Европейския съюз предизвестява, че не е реализирано съглашение, а сръбският президент се готви да се обърне към сънародниците си.

Държавният глава Александър Вучич е втори ден в Брюксел с косовския министър председател Албин Курти. Там те се срещнаха (поотделно) с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с представители на Европейски Съюз в търсене на решение, откакто преди две седмици се стигна до ескалация поради смяна в режима на влизане в Косово; съветски медии (но и украински представители) даже пробваха да внушат, че стартира " война ". Новият режим се отсрочи с месец, с цел да не се задълбочи спорът, само че би трябвало да влезе в действие на 1 септември.

" Важно е, че се борихме за мир, за непоклатимост, за компромисно решение и по тази причина президентът Александър Вучич ще остане още известно време в Брюксел ", цитира N1 шефа на сръбската канцелария по въпросите на Косово (Белград официално счита страната за своя провинция) Петър Петкович.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР