Разнобой сред полицейските синдикати за увеличението на заплатите. При поредния

...
Разнобой сред полицейските синдикати за увеличението на заплатите. При поредния
Коментари Харесай

Разнобой сред полицейските синдикати за увеличeнието на заплатите

Разнобой измежду полицейските синдикати за нарастването на заплатите. При следващия кръг договаряния през днешния ден в Министерство на вътрешните работи, три от по-малките обединения оповестиха, че може да се съгласят на 15% повече пари от следващата година. Мотивът им - бюджетът за 2021-ва към този момент е в Народното събрание и е съвсем невероятно да се удовлетвори настояването за 30 на 100 нарастване, заяви Нова телевизия.

Според тях било разумно да се беседва за поетапно бъдещо повдигане на заплатите на чиновниците на реда. Междувременно, от Националния полицейски профсъюз оповестиха, че няма да се причислят в неделя към националния митинг на сътрудниците си от синдиката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

" За момента одобряваме това нарастване с 15%, само че дано го кажат чиновниците, които представляваме. По принцип процентът би трябвало да е рационален и е хубаво е да се дадат 30, само че би трябвало да се обмисли съществено ", разяснява Румен Пелев от Националния полицейски профсъюз.

" Нямаме още единна позиция дали ще подкрепим митинга или няма и дали няма да участваме настрана във форма на митинг ", сподели Иван Павлов от Синдиката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

" Сумата, която е нужна за угаждане на нашите претенции за до 30%, е относително огромна. Тя ще провокира отрицателен резултат измежду жителите на Република България по отношение на нас ", уточни Михаил Узунов от Синдикално съдружие " Защита ".

Служители на разнообразни служби на Министерство на вътрешните работи от Хасково и Кърджали излязоха на едночасов митинг пред постройката на РУ-Хасково довечера. Полицаи, пожарникари и жандармеристи желаят нарастване на трудовите хонорари с 30 %.

Чувстваме се афектирани, че още в началото не бяхме включени в листата от 34 държавни структури, в които заплатите се подвигат с до 30 %, сподели Веселин Бекяров, контрольор в пожарната в Хасково и член на Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Това се случи, макар че сме едно от главните звена в битката с пандемията, добави той. По персоналното му мнение препоръчаното нарастване от 15 % не било задоволително.

След несполучливите договаряния с управлението на министерството на 2 ноември присъстващите дадоха обещание да продължат с районните прояви на неодобрение до огромен народен митинг в София на своя професионален празник 8 ноември.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Членове на Синдикалната федерация на чиновниците от Министерство на вътрешните работи /СФСМВР/ в Силистра през днешния ден също стачкуваха пред Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи с искане за нарастване на главните заплати с 30 на 100, както в други 34 държавни ведомства и организации на първа линия в битката с Коронавирус - 19.

" Сигурен съм, че ще има трезво мислещи хора, които ще схванат нашите основателни претенции и заплатите ни ще бъдат увеличени - нашата работа не може да бъде вършена отдалечено ", сподели Михаил Илиев - заместник-председател на синдикално сдружение на федерацията в Силистра.

Според Илиев, в случай че настояването не бъде изпълнено, ще има народен митинг, ще се обсъдят и други форми да бъде изразено недоволството.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР