Разнобой е налице за новата регионална лига в баскетбола, чийто

...
Разнобой е налице за новата регионална лига в баскетбола, чийто
Коментари Харесай

Разнобой за новата баскетболна лига на Балканите

Разнобой е налице за новата районна лига в баскетбола, чийто първичен план бе като българо-македонска, научи „ Меридиан Мач “. Към нея обаче ще се причислят и гръцки тимове.

Македонците, чиято федерация се оглавява от първенеца на страната ни с Лукойл Академик Перо Антич, упорствали шампионатът да почне следващата година. Ние – в лицето на именития ни президент Георги Глушков (единственият българин, играл в НБА), дружно с гърците държим конкуренцията да започва ще тази есен.

 Левски Лукойл, Берое и два клуба от Гърция в новата лига на Балканите

Засега форматът е с по четири отбора от България и Македония. Гърция е подготвена да се включи с два. От наша страна би трябвало да вземат участие първите четири в класирането на прекратения ни шампионат – Балкан, Левски Лукойл, Рилски състезател и Берое.

Днес пък би трябвало да заседава бордът на ФИБА Европа, който би трябвало да реши състава и формата на Шампионската лига. Много тимове може да се включат от шампионата за Юрокъп, който е проведен от съперниците на ФИБА, основали за себе си Евролигата. Както се писа, има вид да се създадат шампионати в стеснен брой страни, с цел да няма доста пътувания (както при размененото гостуване) в епидемиологичната конюнктура.  Перо Антич за новата лига: Събираме три тима от България

БФБ взе решение евроквотите за сезон 2020/2021 да се дефинират от класирането в акцията 2018/2019. Така в Шампионската лига ще ни показва носителят на купата Балкан, а в шампионата за ФИБА Къп – вторият и третият от въпросния сезон, надлежно Левски Лукойл и Берое.

" Монитор "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР