Размяна на реплики. Снимка: Скрийншот от видео на БНТ“ Началото на

...
Размяна на реплики. Снимка: Скрийншот от видео на БНТ“
Началото на
Коментари Харесай

Скандал между Василев и Пеевски в парламента

Размяна на реплики. Снимка: Скрийншот от видео на „ Българска национална телевизия “

Началото на днешното пленарно съвещание беше белязано от спор сред народните представители Радостин Василев и Делян Пеевски , предава „ Actualno.com “. Причината – включването в парламентарната стратегия на рокада, препоръчана от Мустафа Карадайъ, депутатът Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционните въпроси .

По този мотив самостоятелният народен представител Радостин Василев разяснява: „ Виждам, че Движение за права и свободи бърза с конституционната промяна. “ И продължи:

„ Къде е точката в дневния ред за имунитета на господин Бойко Борисов? (…) Тази точка е много по-важна от Всемирния пощенски съвет. (…) Спокойно, господин Пеевски. “

Слизайки от трибуната Василев застана пред банките на народните представители от Движение за права и свободи и замени остри реплики с Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ .

Впоследствие Радостин Василев разяснява във Фейсбук:

„ Омертата в Народното събрание пази имунитета на Бойко Борисов, а Делян Пеевски ще прави конституционна промяна. Падението е цялостно. Днес предложих от трибуната в седмичната стратегия на Народно събрание да бъде включена точката за имунитета на Бойко Борисов, защото в деловодството към този момент е подадено настояването на основния прокурор. Росен Желязков се направи, че не ме е чул, а ПП-ДБ гледаха в земята. Нормално е, те ще „ перат “.

Малко преди този момент Движение за права и свободи включи в днешната стратегия точката за избор на Делян Пеевски за член на комисията по Конституционни въпроси. В тази връзка споделих, че това Народно заседание доближава нови небеса в своята работа, което не се хареса на на господин Пеевски и той стартира да ме наскърбява от мястото си. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР