Размирици и пожар в килиите на венецуелски полицейски участък в

...
Размирици и пожар в килиите на венецуелски полицейски участък в
Коментари Харесай

68 души загинаха при размирици и пожар във венецуелски полицейски участък

Размирици и пожар в килиите на венецуелски полицейски сектор в централния град Валенсия доведоха през вчерашния ден до гибелта на 68 души, съобщи Ройтерс, цитирайки известия на управляващите и очевидци.

Полицията разпръсна със сълзотворен газ членове на фамилиите, очакващи вести пред сектора. Властите не оповестиха информация за случилото се до късно вечерта.

Прокуратурата е назначила четирима прокурори, които да изяснят по какъв начин тъкмо са се развили трагичните събития, довели до гибелта на десетки хора, съобщи през вчерашния ден в Туитър основният прокурор Тарек Сааб. Според Хесус Сантандер, представител на управляващите на щата Карабобо, правосъдните лекари дефинират броя на жертвите, а един служител на реда е прострелян в крайници. Пожарната е изгасила пламъците.

По първични сведения протестът е почнал с взимане на охранители за заложници и подпалване на дюшеци от пандизчиите, съобщи ДПА.

Венецуелските затвори са печално известни като пренаселени и цялостни с оръжия и опиати. Размирици с десетки жертви не са необичайност. Заради пренаселеността на пандизите силите на реда са длъжни да употребяват полицейските сектори за дълготрайно задържане на обвинени, на процедура като краткотрайни затвори.

В доста от венецуелските затвори от десетилетия няма ред и не се съблюдава законът. Затворници постоянно носят намерено автоматизирани оръжия и гранати, употребяват опиати, а надзирателите не могат да им попречат.

"В тези подземия има хора, за които управляващите не знаят, че съществуват, тъй като не се осмеляват да влязат ", споделя Умберто Прадо, венецуелски деятел за правата на пандизчиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР