Размерът на тол таксите ще зависи от километрите, които изминават

...
Размерът на тол таксите ще зависи от километрите, които изминават
Коментари Харесай

Тол таксите ще зависят от изминатите километри

Размерът на тол таксите ще зависи от километрите, които изминават камионите, сподели пред Българска национална телевизия служебният министър на районното развиване Иван Шишков. Той напомни, че нарастването на таксите бе отсрочено един път, с цел да се създаде обективен механизъм.
Увеличението на тол таксите бе планувано от 1 януари 2023 година, само че на последното съвещание през м.г. Министерският съвет взе решение смяната в методологията за образуването им да се отсрочи за 1 юли 2023 година Целта бе да не се натоварва бизнесът в допълнение в изискванията на висока инфлация, както и да се даде на фирмите повече време да се приспособят към възходящите разноски.
За Шишков решението да се вкарат разнообразни ставки според от километрите, които изминават водачите, е задоволително заслужено. " Тези, които карат по-малко по нашите пътища, на процедура ще заплащат повече от тези, които изминават повече километри. Тези камиони, които зареждат главно нашите магазини, ще заплащат по-ниска такса, а директните - по-висока ", сподели министърът. Той счита, че решението повече не може да се отсрочва. " Хората, които употребяват избрана инфраструктура, е разумно да я заплащат, с цел да може тя да се самофинансира и устоя ", съобщи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР