Размерът на енергийните помощи няма да се увеличи, въпреки предстоящото

...
Размерът на енергийните помощи няма да се увеличи, въпреки предстоящото
Коментари Харесай

Въпреки поскъпването на газа, енергийните помощи ще останат същите

Размерът на енергийните помощи няма да се усили, макар идното повишаване на природния газ, което ще повлече след себе си и цената на парното . Според КНСБ, в случай че сумата за енергийно подкрепяне не се вдигне, тези, които попадат в графата енергийно небогати и стоят на студено през зимата, ще се усилят доста, отбелязва bTV.
Държавата дава 374 лева за енергийни помощи през идните пет зимни месеца. Според синдикатите са нужни най-малко 500 лева През предходната година на такива помощи са разчитали 204 635 фамилии. До октомври се одобряват молбите за тази зима.
Най-сериозно ощетени ще са хората, които разчитат на помощта на страната, с цел да се топлят на парно. Природният газ, от който най-много зависи цената на топлото, един път към този момент нарастна от юли с 10%, а следва и още едно повишаване. Искането е за още 14 на 100.
Социалният министър Бисер Петков означи, че помощите не зависят от цената на газа, а от цената на юлския ток, а енергийният министър Теменужка Петкова подсети, че газът през 2012 година бил доста по-скъп.
" Хубаво е българските жители да знаят каква е технологията за установяване на цената. България доставя природен газ от Руската федерация. Всички избрани детайли във връзка с цената на природния газ са ясно заложени в контракта сред " Булгаргаз " и " Газпромекспорт " , изясни по-рано енергийният министър. По думите ѝ формулата е обвързвана с цената на петролните артикули и курса на щатския $.
" С такава формула работят една огромна част от страните. Тя е общоприета, има методика към контракта. Отделно от това цената се дефинира от КЕВР . Няма човек и политик, който да не се тормози от възможни опасности за увеличение на цените на енергийните запаси. Всичко това въздейства върху бизнеса, върху битовите консуматори. Няма по какъв начин да не се тормозим, само че би трябвало да отчетем, че става въпрос за цени, които са избрани в границите на контракт ", добави още Теменужка Петкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР