Различни световни лидери коментираха встъпването в длъжност на президента на

...
Различни световни лидери коментираха встъпването в длъжност на президента на
Коментари Харесай

Как реагираха световни лидери на встъпването в длъжност на Джо Байдън

Различни международни водачи разясниха встъпването в служба на президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, сменил на поста Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Британският министър председател Борис Джонсън направи своя коментар в Народното събрание в Лондон. "Очаквам с неспокойствие да работя с Байдън, а с неговото ново държавно управление да укрепим връзките сред нашите страни и да работим по общите ни цели: от битката с климатичните промени през възобновяване от пандемията до укрепването на трансатлантическа сигурност ", съобщи той.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разяснява в Туитър. "САЩ се върнаха. Европа е подготвена. Да се свърже още веднъж със остарял и приближен сътрудник, да вдъхне нов живот на нашия грижливо защитаван съюз. Очаквам с неспокойствие да работя с Джо Байдън ", написа тя.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер направи видеообръщение. "Днес е добър ден за демокрацията. В Съединени американски щати тя се сблъска с големи провокации - и устоя ", съобщи той. По думите му макар опитите да бъде раздрана институционалната тъкан на Америка, изборните й управляващи, губернаторите и Конгресът са се оказали мощни. "Чувствам голямо облекчение, че през днешния ден Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в поставя клетва като президент и ще се нанесе в Белия дом. Зная, че доста хора в Германия споделят това възприятие ", съобщи Щайнмайер.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява пред кореспонденти възможното продължение на контракта за ограничение на нуклеарните арсенали, прочут като Нов СТАРТ.
"Русия и нейният президент са за опазване на съглашението. Ако нашите американски сътрудници покажат на дело политическа воля срокът му да бъде удължен, то ние единствено бихме могли да приветстваме това ", уточни той.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разяснява в Туитър. "Поздравления към президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и вицепрезидента Камала Харис. Господин президент, аз и Вие имаме топло персонално другарство, датиращо от доста десетилетия. Очаквам с неспокойствие да работя с Вас за подсилване на американско-израелския съюз и да се надигнем пред общите провокации, и най-много пред предизвикването, което съставлява Иран ", съобщи той.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо също поздрави Байдън и съобщи, че чака с неспокойствие да се борят дружно против COVID-19 и климатичните промени.

Папа Франциск съобщи в приветствена депеша, изпратена малко преди Байдън, който е вторият президент на Съединени американски щати католик, да постави клетва, че се моли на Бог да направлява напъните му да донесе помиряване на Америка и на страните по света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР