Различни националистически движения в Украйна си приписват завоюването на независимост.

...
Различни националистически движения в Украйна си приписват завоюването на независимост.
Коментари Харесай

Путин към руснаците: Гответе се за внезапен удар към страната ни

Различни националистически придвижвания в Украйна си приписват " завоюването на самостоятелност ". Разпадът на историческа Русия, обединена в Съюз на съветските социалистически републики, тежи на тяхната съвест, разяснява съветският президент

„ В стратегически американски документи е записано, че може да се чакат такива удари. Обръщам се към нацията да са подготвени за неочакван удар към страната ни. В стратегически американски документи е записано, че може да се чакат такива удари. В документите на НАТО Русия е посочена като съществена опасност за евроатлантическия съюз ”.

Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в изключително послание към руснаците.

„ Не желаеме да имаме вяра в това, само че обстоятелствата са такива. Искам те да са ясни за Украйна, и за Русия. Тактическата авиация на НАТО може да порази границите ни до Казахстан, а техниката на НАТО ще разреши да управляват въздушното ни пространство до Урал. С балистически ракети могат да поразят цели до 5000 километра. Крилати ракети могат да ударят Москва за пет минути, а други ракети могат да стигнат даже за 4. Това е като да ти забият нож в гърлото ", добави той, представен от БГНЕС.

Руският президент акцентира, че Русия оказва помощ и на всички някогашни руски републики.

Новите самостоятелни страни трябваше да се откажат от настояванията си за участия в разнообразни организации зад граница, уточни президентът и добави: „ И все пак Русия постоянно е сътрудничила с Украйна и е уважавала нейния интерес ”.

„ Така в 2011 година двустранните ни връзки бяха в размер на 50 милиарда $ - доста повече в сравнение с търговията й с Европейски Съюз преди пандемията. Вместо партньорство, Украйна стартира да демонстрира високомерен темперамент. В Киев се пробваха даже да употребяват разговора с Русия като шантаж към Запада. С това украинските управляващи започнаха да натрупат позитиви за себе си с безусловно отричане на всичко съветско. Национализмът взе растеж, и украинците не помниха какъв брой доста им е пособия Русия ”, продължи той.

Според Путин още през 1991 година Украйна е почнала да следва непознати политически ползи, които са почнали да стават ползи на ръководещите, само че не и на елементарния народ. „ Интересите се състояха в това да оказват услуги на геополитическите врагове на Русия, вместо да вършат живота на хората по-добър. Започна битка с разнообразни олигархически кланове, корупцията закупи необикновен темперамент - тя разяде украинското държавно управление. Именно тя докара до прелом през 2014 година ", добави Путин.

„ Стана ясно, че Съединени американски щати е превеждала по банкови сметки над 1 милион $ на ден на участници в митингите. Майданът не върна демокрацията в Украйна, а в противен случай - докара обстановката там до тупик. Украйна е в остра рецесия - през 2019 година съвсем 6 милиона украинци - към 15% от цялото население, са били принудени да търсят самун отвън рамките на страната. През 2020 година в изискванията на пандемията над 6000 лекари са напуснали страната, с цел да работят в чужбина ”, сподели още Путин.

По думите му употребата на газопреносната система на Украйна, която е основана напълно от Русия, „ към този момент е в трагично положение ”. „ Определен екип от западни съветници дават ум на държавното управление на Украйна по какъв начин да ръководи. Посолството на в Съединени американски щати в Украйна управлява битката с корупцията - няма неприятно, а къде са резултатите? Разбират ли украинците, че те от дълго време не са самостоятелни? Приватизацията от дълго време загуби народен темперамент и закупи личен? ”, попита Путин.

„ Продължава курсът на насилствена асимилация, към този момент има закон за " кримните " народи; съветският език към този момент бива отстранен от рекламите; преследва се свободното слово; Украйна към този момент има своите " западни куратори ", западни депутати в Народното събрание, посегнаха даже на Украинската православна черква. И това не са просто приказки, а има съответни документи: църквата стана безсрамен реализатор на държавните решения - това е срещу духа на единството и всичко останало. Жителите на Крим направиха своя избор - желаят да са с Русия ", сподели още Путин.

„ Всички приказват за война през днешния ден, а целият свят пази Украйна. Днес тя заприказва за нуклеарно оръжие, а не помни, че всичкото й съоръжение идва от Русия. Затова в случай че тя през днешния ден реши да прави такова оръжие, ще й е елементарно, изключително когато то се поддържа от непознати страни. Днес интензивно се приказва за оръжие за всеобщо поразяване - още повече когато западните сътрудници споделят, че ще оказват помощ на Украйна за това. Като безконечен поток непознати страни въоръжават Украйна като проява на голяма мощ ”, продължи съветският президент.

„ Постоянно в страната участват непознати военни. Командването на украинските военни сили се реализира от НАТО. Съединени американски щати взеха територията на Русия като сцена на боен спектакъл. Вече е признат закон за присъединяване в многонационални учения - ясно е, че става въпрос за войските на НАТО, и в околните години са планувани голям брой учения. За всички е ясно, че това е единствено предлог към увеличението на военните в страната, а въздушното й пространство е отворено за непознати самолети и дронове, с които се следи и положението на Русия. Същото е и ситуацията в Черноморието ”, добави Путин.

По думите му съгласно Конституцията на Украйна не може да се разполагат непознати войски.

„ Това очевидно е нещо, което може да бъде подценено. Да, всяка страна има правото да избира участието си в съюзи, само че съгласно интернационалните документи е записано, че няма право да укрепва своята система в ущърб на други страни ”, уточни Путин.

Встъпването на е директна опасност за Русия, акцентира съветският президент, и добави, че Украйна е длъжна да се съобрази с волята на по-стария си сътрудник. „ И през днешния ден светът се отнася скептично към настояването на Украйна да влезе в НАТО. И през днешния ден чуваме от европейски столици, че на Украйна „ ще й мине ". НАТО е защитителен съюз, само че действителността на такива думи е напълно друга. Западните страни чакаха участието на НАТО да ги отбрани, само че всичко се оказа тъкмо наопаки: желаеха да усилят капацитета на отбранителната си мощ, само че тя беше ориентирана против Русия. Ние поредно предлагахме разнообразни форми на съдействие, да вземем за пример във формата НАТО – Русия ”, разясни Владимир Путин.

„ През 2000-та година при визитата на Бил Клинтън, го попитах по какъв начин се отнася Съединени американски щати към присъединението на Русия в НАТО, Клинтън се отнесе доста сдържано, не желая да изпадам в детайлности ”, добави съветският президент.

„ Сега желая да попитам: за какво, за какво е всичко това? Добре, не желаете да сме ви съдружник, само че за какво ни вършиме зложелател? Отговорът е един: тъй като Съединени американски щати желаят по този начин! Това е и отговорът на всичките ни опити за разговор. През 1999 година Полша, Чехия, през 2004 година - България; а в този момент в Румъния и Полша стартират огромни установки на противоракетно оръжие - това са съществени нападателни оръжия. В същото време Съединени американски щати създава неповторима ракета за наземно и морско поразяване. Нашата информация споделя, че участието на Украйна в НАТО и разполагането на войски там - въпросът е явен ”, разяснява той.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР