Различни фактори доведоха до по-слабо търсене на смартфоните от линията

...
Различни фактори доведоха до по-слабо търсене на смартфоните от линията
Коментари Харесай


Различни фактори доведоха до по-слабо тър


Различни фактори доведоха до по-слабо търсене на смарт телефоните от линията iPhone 13
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple е уведомила своите снабдители, че търсенето на линията смарт телефони iPhone 13 може да не дава отговор на първичните упования. Като фактор за казуса се показват „ рестриктивните мерки в предлагането ” .

Производителят от Купертино планираше да достави общо 90 милиона устройства от линията: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro или iPhone 13 Pro Max. Сега обаче се оказва, че компанията е понижила индустриалните си цели с 10 милиона броя заради дефицит на части, заяви.

Междувременно потребителите са принудени да чакат много дълго за осъществяването на поръчките за iPhone 13 – по две, три или даже четири седмици.

Първоначално Apple увери доставчиците, че ще „ навакса ” тези 10 милиона телефона при започване на 2022 година Но, съгласно източници на, компанията е забелязала „ намаляване на търсенето ”, заради което към този момент не има намерение да гони заложената цел от 90 милиона устройства.
още по темата
Недостатъчното търсене може да се дължи на доста неща. Някои пазарни наблюдаващи считат, че потребителите виждат iPhone 13 като „ несъответстващо огромна актуализация ” на миналогодишния модел iPhone 12, който се продаваше като топъл самун.

В промишлеността този проблем се назовава „ суперцикъл ” – прозорец от време на свръхсилни продажби, когато ненадейно огромен брой консуматори купуват дадена стока заряди фактори, които производителят не е планувал – най-често външни за бранша стопански сили.

Но, съгласно анализаторите, предлага „ подчертани усъвършенствания на камерата и живота на батерията ”, спрямо iPhone 12, което не е чак толкоз основна причина да се бърза за новия артикул.

Слабото търсене може да се дължи и на разбирането, че iPhone 13 не си коства напъните или пък чакането. Въртят се и клюки, че следващата година телефонът ще има „ главен редизайн ” със обилни нови функционалности – а това може да подтиква мнозина да изчакат новия модел. Икономически фактори като инфлацията също могат да имат въздействие.

Независимо от всичко това Apple въпреки всичко е на път да регистрира мощно тримесечие. Продажбите на iPhone генерират към половината от приходите на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР