Разкриха производство на фалшиви парични знаци на територията на висше

...
Разкриха производство на фалшиви парични знаци на територията на висше
Коментари Харесай

Претърсвали са Висшето транспортно училище в София за фалшивите долари и евра

Разкриха произвеждане на подправени парични знаци на територията на висше образователно заведение в гр. София. За това оповестиха от прокуратурата.

“Лицата, които са правили подправените пари, са получавали 10% от сумата”, стана ясно от ексклузивен брифинг на прокуратурата.

По време на брифинга се изясни още, че става дума за две лица- жена на 54 години и мъж на 48. Предполага се, че живеят дружно. Разбра се също, че мъжът е имал подписан трудов контракт към Висше образователно заведение на територията на страната.

От брифинг на ректора на Висше транспортно учебно заведение в София стана известно, че ВУЗ-ът е претърсен, само че нищо неправилно не е открито, а лицето, за което се допуска не е на трудов контракт към университета.

" В университета нищо не е открито. Фалшивитe пари обаче са открити в помещение, което е било отдадено чартърен на обособена компания. Няма и такова лице, с тези букви, на трудов контракт в университета. Искаме да отличим ВТУ " Тодор Каблешков " и ЕООД " Тодор Каблешков ", което е сдружение с друга от университета активност, в която надлежно има подготовка на разнообразни курсисти, както и печатане на рекламни материали, учебници, а печатницата е към него ", добави ректора на ВТУ проф. Даниела Тодорова.

По думите на проф. Тодорова ЕООД " Тодор Каблешков " има контракт за наем с университета. Машините и печатницата са техни, само че употребяват помещението на университета.

Създаването на подправената валута се е случвало в извънработно време, като в работно лицето е правело същински документи. Не се разбра на този стадий кой е университетът, за който става дума. Двете лица са арестувани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР