разкри, че фирмата собственик на 11 сайта за фалшиви новини

...
разкри, че фирмата собственик на 11 сайта за фалшиви новини
Коментари Харесай

Социално слаб мъж се оказа собственик на 57 фирми и дължи милиони

разкри, че компанията притежател на 11 уеб страницата за подправени вести - " Хаки Фиш " ЕООД, е благосъстоятелност на обществено слабия 58-годишен алкохолно подвластен Николай Низол.

Пак по документи се оказва, че същият обществено слаб човек има и други 56 компании, чиято активност е разнообразна - от заложна къща през архитектура, до хотелиерство. Разследването открива, че част от тези компании нямат отговорности и са работещи, само че собствеността се води на обществено слабия Николай Низол, и от основаването им са регистрирани на негово име, с цел да се прикрият същинските притежатели сходно на компанията със уеб страниците за подправени вести. Други от компаниите обаче, водещи се на Николай Низол, са му трансферирани от предходни притежатели и дължат на страната налози в размер на 22 млн. лева

Говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров съобщи, че " мъжът има 57 компании ". " В общи линии три са главните категории, които ние сме забелязали. Естествено, това което интересува Национална агенция за приходите, са отговорности към бюджета, укрити или дължими и невнесени налози и осигурителни вноски. Има още две категории проблеми. Те са отговорности към частни кредитори, към бизнес сътрудници и към банки. И третата огромна тематика в действителност е избран тип активност - да се прикрие действителния притежател. Преди тази скица беше народен спорт. Сега въпреки всичко има избрани правни гаранции, тъй като сега продажбите на компании е под необикновен режим. Тоест, Национална агенция за приходите минава оттова. В съответно този случай справката на Агенцията по доходи сочи, че са изпратени пет уведомления до съответните прокуратури във връзка с възможни закононарушения срещу кредитори ", изясни Росен Бъчвров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР