Разказът „Талисманът“ на Красимир Бачков, върху който седмокласниците писаха вчера

...
Разказът „Талисманът“ на Красимир Бачков, върху който седмокласниците писаха вчера
Коментари Харесай

Денков пред bTV за разказа в теста за 7. клас: Единствено важно е дали е подходящ за изпита


Разказът „ Талисманът “ на Красимир Бачков, върху който седмокласниците писаха през вчерашния ден обстоен преразказ, провокира бурна полемика в обществените мрежи.

Критики има към политическите пристрастия на създателя, литературната стойност и посланията в творбата.

„ Единственото значимо е дали разказът е подобаващ за осъществяване на изпита. Той дава отговор на условията, прекрасен е по наличие и това е общо мнение на училите, той буди емпатия към децата със усложнения, приключва положително, това е значимо в този случай, всичко друго е отвън просветителната система “, разяснява пред bTV министърът на образованието Николай Денков.

Анкета на bTV измежду възпитаници още през вчерашния ден сподели, че децата харесват описа и не ги е затруднил. За множеството родители точно това е значимо в тази ситуация.

„ Аз не съм го избирал в тази банка (произведението е писано особено за банката с непознати творби, която се употребява за националното външно оценяване в 7. Клас), сътрудниците специалисти през вчерашния ден са избирали от няколко описа по неговото наличие, още веднъж дублирам разказът е подобаващ за изпита. Всичко друго е политически мнения, които нямат място в образоватвлната система и аз няма да ги разясня, очвевидно е, че не споделям тези негови възгледи “, посочи Денков.

Министърът добави, че не взе участие в подбора на изпитни материали.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР