Разказът на Леонид Ринк пред агенция "РИА Новости" както изглежда

...
Разказът на Леонид Ринк пред агенция "РИА Новости" както изглежда
Коментари Харесай

Още един руски учен твърди, че е работил по ”Новичок”

Разказът на Леонид Ринк пред организация "РИА Новости " както наподобява опонира на позицията на Москва, съгласно която такава стратегия не съществува, съобщи Франс прес.

"Новичок " не е субстанция, а е цяла система от химически оръжия ", изяснява Леонид Ринк пред "РИА Новости ", представяща го като един от основателите на програмата за създаване на "Новичок ".

"Те са към момента живи. Това значи, че или въобще не е била употребена системата "Новичок ", или че неговото подготвяне е било повърхностно ", споделя Ринк, говорейки за Скрипал и щерка му.

Съществуването на програмата за "Новичок " бе разкрита от съветския химик, който през днешния ден живее в Съединени американски щати Вил Мирзаянов , съгласно който става въпрос за химически сътрудници със застрашителен резултат, създадени през 80-те години на руски учени.

След обвиняванията на Лондон, че "Новичок " е употребен за отравянето на Скрипал и щерка му, Москва отхвърли съществуването на каквато и да е стратегия за създаване на химически оръжия "Новичок " нито по времето на Съюз на съветските социалистически републики, нито по-късно в Русия.

"Голям брой експерти разработваха "Новичок " в Москва и в Шихани - техници, токсиколози, биохимици. Постигнахме доста добър резултат ", споделя Леонид Ринк.

Според него по време на руския интервал системата от химически оръжия е била наречена "Новичок-5 ". "Това име в никакъв случай не беше употребявано, без към него да се прибавя цифрата ", прецизира Ринк.

Той обаче твърди, че не има вяра Русия да стои зад отравянето на Скрипал , тъй като Русия знае, че самото потребление на "Новичок " би разрешило това да се наблюдава до нея.

"Да се стреля по човек, който не съставлява интерес, с оръжие от подобен диаметър и все пак да не успееш да го уцелиш, това е върхът на нелепостта ", счита Леонид Ринк.

Според него технологията за "Новичок " е налична, за "която и да е развита страна " или огромна фармацевтична компания. "Разработването на такова оръжие не съставлява никакъв проблем ", добавя той.

По мотив на това изявление, оповестено от държавна организация, съветското министерството на външните работи сподели през днешния ден пред Франс прес: "Не е имало никаква изследователска стратегия и стратегия за създаване под името "Новичок ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР