Разходките сред природата, походите, ските, сноубордът и другите зимни спортове

...
Разходките сред природата, походите, ските, сноубордът и другите зимни спортове
Коментари Харесай

Планината не е за подценяване, особено през зимата

Разходките измежду природата, походите, ските, сноубордът и другите зимни спортове са обичани занимания на доста хора. При създалата се в последно време обстановка, планината остава едно от местата, които постоянно ни дават глътка пресен въздух и опция да сме на открито с близки хора.  Но истината е, че планината, даже постоянно отзивчива, крие съществени опасности и не би трябвало да се подценява. За страдание, когато тръгваме на поход, постоянно не взимаме нужните ограничения и не сме готови за нея. В резултат на това постоянно чуваме за изгубени или потърпевши хора. Точно тук се намесват планинските спасители – хората, подготвени да оказват помощ на тези в потребност и да спасят човешки живот. Благодарение на тях, планините са по-безопасно място за всички нас.  
За да ни дадат опция да изразим безкрайното си почитание към доброволците от службата, EVN и БЧК провеждат акция за събиране на средства, които да поддържат тези благородни хора. До края на годината всеки може да поддържа идеята и да подари 25 лева или повече на особено основана секция на уеб страницата. А от своя страна EVN се ангажира да удвои дарената сума.
Но с изключение на събирането на средствата и изявлението на нашата признателност към Планинска избавителна работа, EVN желае да призове всички да бъдат по-внимателни и по-отговорни в планината. Изключително значима е подготовката преди поход: да проучим добре маршрута, по който ще преминем, и да следим деликатно прогнозата за времето. Ако тя предвещава неприятни метеорологични условия, въобще да не потегляме. Всички знаем, че в планината времето се трансформира за минути. Важно е и авансово да се обадим на близки хора и да ги осведомяваме щом пристигнем. Също по този начин е добре да следим телефоните ни да са постоянно добре заредени.
Не е целесъобразно да се пие алкохол в планината. Ако стигнем до несъмнено място, тогава може да си позволим, само че по време на преход би трябвало да се заобикаля. Най-добре е през зимата да носим топли течности като чай и кафе или стимулиращи питиета. Добрата и калорична храна, която ни дава сила, е повече от наложителна. А по отношение на облеклото – през зимата е най-добре да сме облечени освен с една дебела дреха, а с повече по-компактни пласта. Освен наложителното яке е добре да носим и дъждобран, ръкавици и чорапи, аварийни облекла, шапка и слънчеви очила. Много е значимо да носим обувки за планина, тъй като са доста по-стабилни за краката. Добре е да си носим и първенец, аптечка, както и външна батерия за телефон.
Не е инцидентно, че EVN поддържа идеята на Планинска избавителна работа. Електротехниците постоянно се сблъскват с условия, налагащи да се борят с естествените стихии и следствията от тях, с цел да обезпечат топлота и уют в домовете ни. Затова и усещат планинските чиновници като изключително близки. Видеото, отдадено на самодейността, може да откриете:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР