Разходите на Руската федерация през 9-те месеца на пълномащабна инвазия

...
Разходите на Руската федерация през 9-те месеца на пълномащабна инвазия
Коментари Харесай

Форбс: Войната топи бюджета на Русия

Разходите на Руската федерация през 9-те месеца на пълномащабна инвазия и война против Украйна възлизат на към 82 милиарда $, което се равнява на към една четвърт от годишния ѝ бюджет.

Това заяви " Форбс ".

Отбелязва се, че за Кремъл " военната сметка " за идната година може да се окаже прекомерно висока, защото личните му запаси за военни потребности са на привършване.
 Русия към този момент не може да разчита на
Русия към този момент не може да разчита на " военачалник Зима "

Руски другар против Наполеон и Хитлер, само че когато Русия е агресор - " Зима " бе другар на Финландия, а в този момент може и на Украйна

Похарчените от Москва 82 милиарда $ от 24 февруари до момента включват директните разноски, нужни за поддръжка на военната експанзия против Украйна, само че сумата не включва постоянните разноски за защита или загубите в стопанската система.

Като се има поради, че приходите в съветския бюджет през 2021 година са 340 милиарда $, сегашната сума от " военния чек " се равнява на към една четвърт от годишния бюджет.

Продължаването на пълномащабната експанзия за Кремъл в този момент изисква повече пари, като се има поради намаляването на приходите на съветския федерален бюджет от експорт на нефт и газ, загубата на огромна част от газовия пазар на Европейски Съюз след прекъсването на доставките по " Северен поток " и глобите върху съветския нефт, които ще влязат в действие през декември.
 Русия и Украйна още веднъж размениха военнопленници
Русия и Украйна още веднъж размениха военнопленници

Това е втора замяна за два дни

Според анализатори разноските на Русия за военни разноски са се удвоили тази есен и към този момент изискват най-малко 10 милиарда $ месечно.

Руската федерация харчи приблизително по към 200 $ дневно за своя боец. Общите разноски за заплати на военните, участващи в сраженията, са към 2,7 милиарда $ след мобилизацията.

Докато през лятото размерът на обезщетенията, които би трябвало да бъдат изплатени на починалите и ранените, се оценяваше на към 1 милиард $ месечно, през последния месец на войната той надвишава 3,5 милиарда $.

Според разнообразни оценки Русия е употребила сред 10 000 и 50 000 снаряда дневно във войната си против Украйна, което в парично изражение възлиза на повече от 5,5 милиарда $.

Руснаците са изстреляли повече от 4000 ракети по Украйна. Средната стойност на един подобен план е 3 милиона $.
 Британското разузнаване: Русия трансферира десантни елементи в Източна Украйна
Британското разузнаване: Русия трансферира десантни елементи в Източна Украйна

Към тях се причисляват и мобилизирани руснаци

Русия е изгубила 278 бойни самолета в Украйна на междинна стойност 18 млн. $ и 261 хеликоптера на междинна стойност 10,4 млн. $. А общите загуби на съветската военна авиация в парично изражение възлизат на 8 милиарда $.

Русия също по този начин е изгубила съвсем толкоз танкове, колкото е имала преди пълномащабното навлизане (2897 от към 3300 към 24.02). Сега Кремъл се пробва да възвърне оборудването, което е било съхранявано в продължение на десетилетия и се нуждае от обилни усъвършенствания и финансови разноски.

Общо всички загуби на съоръжение през 9-те месеца на огромната война костват на Русия 20,8 милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР