Разходите на парламента за тази година да са малко над

...
Разходите на парламента за тази година да са малко над
Коментари Харесай

Парламентът тази година ще ни струва малко над 93 млн. лв.

Разходите на Народното събрание за тази година да са малко над 93 млн.лв, гласоподаваха депутатите с текстове от държавния бюджет, който през днешния ден Народното събрание разисква на второ четене.

Предвиждат се настоящи разноски от 79 361 700 лева, финансови - 13 163 000 лева
Разчетът за доходи, помощи и дарения на Народно събрание е за 1 500 000 лева Заложеният запас за непредвидени и/или неотложни разноски е 500 000 лева

Утвърдените оптимални размери на уговорките за разноски и на новите отговорности за разноски могат да се усилват с до 20 на 100 по решение на Народното събрание.

Не съумя да събере нужните гласове предлагането на Румен Гечев от левицата откритата за всяко тримесечие спестовност на средствата за възнагражденията на депутатите и спомагателните разноски (според правилника на парламента) при по-нисък растеж от прогнозния на средномесечните заплати в публичния бранш да се употребява за финансиране на политики и ограничения в поддръжка на хората с увреждания по закона за обществените финанси за сметка на взаимоотношенията на бюджет на Народно събрание с централния бюджет.

Не отпадна и текстът, съгласно който, при дефицит на средства за трудови хонорари на депутатите поради по-висок растеж от прогнозируемия на междинната работна заплата в публичния бранш, до 10 на 100 от дефицита да е за сметка на запаса за непредвидени и/или неотложни разноски, а останалата част да се покрива от централния бюджет. За анулацията му още веднъж предлагането беше на Румен Гечев.

Няма проблем да се отделят тези средства за хората с увреждания от централния бюджет, без да вършим панаир, изясни Петър Чобанов от Движение за права и свободи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР