Разгромен успех с 4:0 срещу Енисей утвърди Краснодар на третото

...
Разгромен успех с 4:0 срещу Енисей утвърди Краснодар на третото
Коментари Харесай

Краснодар сложи край на мъките на бившия тим на Занев

Разгромен триумф с 4:0 против Енисей утвърди Краснодар на третото място в съветската Премиер лига. " Биковете " изостават с две точки от втория Локомотив (Москва) в разногласието за директна квота за Шампионската лига. Енисей пък и на доктрина изпадна в дебютния си сезон в елита. Два кръга преди края на сезона тимът на Дмитрий Аленичев е на 7 точки от избавителното 14-о място и ще се завърне във ФНЛ.

Важността на дуела и за двата отбора го направи забавен през цялото време. Естествено, надалеч по-високата класа на Краснодар си пролича и гостите бързо взеха самодейността. Първият гол падна в 31-ата минута, когато прецизен беше Виктор Клаесон. Шведският национал се разписа с компактен удар от границата на наказателното поле, откакто топката с немалка доза шанс се озова у него.

Попадението успокои " биковете " и те заиграха доста по-атрактивно. В 35-ата минута Маурисио Перейра центрира към Ари, само че той стреля над гредата. Още в идната офанзива на гостите Вандерсон подаде с пета на Юрий Газинский и той с лекост преодоля Юрий Нестеренко.

След почивката за тима на Мурад Мусаев стана доста по-лесно. Пропуските пред вратата на Енисей следваха един след различен, само че в края футболистите в " зелено " съумяха да отбележат още два гола. В 78-ата минута Иван Игнатиев излезе самичък против Нестеренко и не сбърка, а в 87-ата Магомед-Шапи Сюлейманов вкара от близко осмото си попадение за сезона.

Уступаем " Краснодару " и теряем шансы остаться в РПЛ. Простите. #ЕнисейКраснодар 0:4 pic.twitter.com/ZI5zuoCYKn
— ФК «Енисей» (@FCEnisey) 11 май 2019 година В идващия кръг Краснодар има тежко посещение на Арсенал (Тула), който се бори за присъединяване в евротурнирите, а по-късно приема Рубин.

На Енисей остават мачове с Динамо (Москва) като хазаин и с първенеца Зенит като посетител.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 14 кръг, събота 11 май  Енисей 0:4краен резулат  Краснодар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР