Разгръщане на национална реклама на България като туристическа дестинация си

...
Разгръщане на национална реклама на България като туристическа дестинация си
Коментари Харесай

Министерство на туризма пуска ДАНС, МВР и КПКОНПИ да следят как плажовете се отдават под наем

Разгръщане на национална реклама на България като туристическа дестинация си слага за цел министърът на туризма Илин Димитров . Три нови туристически аташета зад граница ще изпрати той съгласно проекта му за развиване на туризма.

Той се ангажира с осъществяване на ясни и транспарантни процедури за отдаване чартърен на плажове с присъединяване на КПКОНПИ, Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Министерство на вътрешните работи, КЗП, Национална агенция за приходите ще поучават потребителите и търговците за ограничение на сивия туризма. Той има упоритостта да укрепи туристическия отрасъл в дълготраен проект.

При опция министър Димитров ще поправя ПВУ в областта на туризма. Димитров изрази вяра с целите си да стопли сърцата на хората и изрази съболезнования към народа на Турция. Министърът даде обещание бистрота в работата на ведомството. Приоритетите на МТ са направени дружно с сектора, стана ясно от конференцията му.

Отново в работата на МТ ще оказват помощ инфлуенсъри. Важно, съгласно него, е методът по отдаване чартърен на националните ни благосъстояния да е транспарантен. Затова с изключение на, че той ще се следи от способените органи, само че и ще става посредством видеонаблюдение.

Изработва се гаранционен фонд за туроператорите. Работим в вярна посока, посочи Илин Димитров. Амбицията му е да се попречи на така наречен незаконни екскурзии. Предстоят взаимни инспекции, стана ясно от думите му и прикани да се подават сигнали във ведомството му. Илин Димитров желае да се изготви закон в региона. Трябва са св пресекат тези практики, съобщи той. Решават се проблемите на бранша. Като длъжностен кабинет не можем да вършим дълбоки промени, посочи министърът на туризма.

Министърът следи всеки полет до Мексико. Извършена е инспекция. Мексиканската страна твърди за последния случай, че туристите не са пътували с цялостния набор документи. Три пъти е понижен броят на немските туристи, изясни още министър Димитров. Тази година ще е тежка, счита още той и посочи, че немските туристи за трендоопределящи. Когато те стартират да се изтеглят и туристите от другите пазари се отдръпват. Този спад е почнал при коронавирус и е траял след старта на войната в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР