Разградският окръжен съд определи мярка "задържане под стража" за 26-годишния

...
Разградският окръжен съд определи мярка "задържане под стража" за 26-годишния
Коментари Харесай

Мъжът, задържан за компютърни престъпления и изпиране на пари, остава в ареста

Разградският областен съд дефинира мярка "задържане под стража " за 26-годишния мъж, упрекнат за компютърни закононарушения и изпиране на пари от незаконна активност, оповестиха от правосъдната институция.

Той бе арестуван с още двама при профилирана акция на 13 май.

Удариха тайфа за компютърни закононарушения и пране на пари

По време на интервенцията са претърсени няколко парцела, конфискувани са седем автомобила, три портативни компютъра, 30 мобилни апарата, пет броя флаш памет и сумата от 35 170 лв..

При претършуване на негов парцел е открит и компютър с включена стратегия за далечен достъп. Предполага се, че посредством него обвиненият се е сдобивал с информация за сметки на разнообразни хора, като правил нареждания и превеждал пари по сметки, до които е получавал достъп.

Държавното обвиняване изтъкнало, че досега мъжът е осъждан три пъти с влезнали в действие присъди за потребление на данни от непознати платежни принадлежности и банкови карти без единодушието на титулярите им, има трайно построени незаконни привички. Според прокуратурата действията му се характеризират с висока степен на социална заплаха.

Защитата на обвинения пледирала, че обвиняването е повдигнато прибързано без да са събрани задоволително доказателства. Самият обвинен в правосъдната зала декларирал, че не е направил това, в което го упрекват и не е получил никакви имотни облаги.

Съдът е счел, че е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие, да извърши друго закононарушение или да попречва разкриването на обективната истина като повлияе на очевидците, дали показания. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР