Разговорите с “Продължаваме промяната ще бъдат тежкиНие днес го заявихме

...
Разговорите с “Продължаваме промяната ще бъдат тежкиНие днес го заявихме
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Необходимо е нормализиране на отношенията с Руската федерация

Разговорите с “Продължаваме смяната ” ще бъдат тежки
„ Ние през днешния ден го декларирахме ясно в пленарна зала, че ще стартираме диалозите с “Продължаваме смяната ”. Те ще бъдат несъмнено много тежки на фона на очертаващата се рецесия с 70-те съветски дипломати. Затова през днешния ден внесохме искане в Народното събрание искане, с което министър-председателя да даде отсрочване на тази нота за личност нон грата и нормализиране на връзките сред Руската федерация и България. “ Това съобщи организационният секретар на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и депутат Борислав Гуцанов в ефира на Българска национална телевизия.

„ Считаме, че това беше естественото деяние. За жал не се стигна до разглеждане даже в Народно събрание, което сподели, че огромна част от народните представители не схващат какво тъкмо се случва и какъв е дневния ред на обществото и какво би трябвало да бъде взето като решение. Това фактически ни слага в по-затруднено състояние при воденето на диалозите, които стартират на следващия ден “, сподели още Гуцанов за обстановката с напрежението към изгонването на съветските дипломати и добави, че при диалозите с Политическа партия това ще бъде една точка, която няма по какъв начин да бъде избегната, тъй като няма българин, който да не се вълнува от този проблем.

Социалистът бе безапелационен, че националната сигурност на България е първостепенна задача, а в нея несъмнено не влиза единствено отбранителната ни сигурност, както доста постоянно се възприема. „ В национална сигурност са и приходите на хората, обществените им придобивки – нещо, което Българска социалистическа партия успяхме да го наложим и създадем с актуализацията на бюджета. И за младите фамилии, и за пенсионерите, несъмнено с помощта на нашите съдружни сътрудници “, акцентира той за националната сигурност и целите на левицата.

„ Национална сигурност е и стопанската система на страната и по тази причина е толкоз основно по какъв начин ще се развият връзките. Ние не споделяме, че газта и енергийните запаси би трябвало да бъдат само и единствено от Руската федерация. Ние споделяме, че те би трябвало да бъдат доставени от там, където са най-изгодните цени, както и са най-сигурни доставките. Ако тази доставка е от друго място, а не от Русия- дано от там да бъде “, сподели още Гуцанов и добави, че това ще бъде една от точките, които ще разискват по време на диалозите за сформиране на държавно управление.

В умозаключение депутатът от левицата изясни, че социалистите имат препокриване с „ Продължаваме промяната “ за нещата, които са свързани с корупционните практики и по какъв начин те би трябвало да бъдат прекъснати. „ Разбира се, че би трябвало да бъде направена тази толкоз значима правосъдна промяна и най най-после всеки един, който е правил злоупотреби да си получи заслуженото “, приключи Борислав Гуцанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР