Разговорите между президентите на Русия и Турция продължиха повече от

...
Разговорите между президентите на Русия и Турция продължиха повече от
Коментари Харесай

Путин и Ердоган се договориха да плащат доставките на газ от Русия в рубли

Разговорите сред президентите на Русия и Турция продължиха повече от четири часа

След приключването им вицепремиерът Александър Новак направи следното изказване...

- Между другото бяха разисквани въпроси за развиването на търговско-икономическото съдействие, извършва се поставената от президентите задача за излизане на ново равнище. Точно оня ден огромна делегация от Руската федерация посети Анкара, с цел да приготви визитата на президента Ердоган в Русия.

И през днешния ден в границите на договарянията бяха реализирани доста значими решения, които в действителност излизат на ново равнище на развиване на нашите връзки в търговията, стопанската система и на практика във всички браншове, в това число транспортната промишленост, промишлеността, селското стопанство, туризма, IT-технологиите, жилищно-комуналните услуги.

Несъмнено основната област на нашите връзки е енергетиката, която през днешния ден беше разисквана доста в детайли сред президентите. Това включва построяването на атомната електроцентрала Akkuyu и постигане на крайния период до 2023 година за стартирането в деяние на този план. Това е и Турски поток...

Президентите се договориха да стартират частични заплащания в рубли за доставките на съветски газ за Турция, сподели вицепремиерът.

" Бяха разисквани доставките на газ за Република Турция, които се доставят в значителен размер: 26 милиарда кубически метра годишно. По време на договарянията президентите се договориха ние да стартираме отчасти да доставяме газ, който да се заплаща в рубли ", сподели Новак.

Той означи, че „ приказваме за последователно прекосяване към национални валути, като на първия стадий част от доставките ще се заплащат в съветски рубли “:

- Това в действителност е нов стадий, нови благоприятни условия, в това число за развиване на нашите парично-финансови връзки...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР