Разговорите между делегациите на Белград и Прищина, водени от сръбския

...
Разговорите между делегациите на Белград и Прищина, водени от сръбския
Коментари Харесай

Белият дом се готви за подписване на документ между Вучич и Хоти

Разговорите сред делегациите на Белград и Прищина, водени от сръбския президент и косовския министър председател, не престават през днешния ден във Вашингтон с присъединяване на чиновниците на Белия дом и Робърт О`Брайън.
Според " Гласът на Америка ", Белият дом е съобщил в четвъртък вечерта локално време във Вашингтон, че президентът на Съединени американски щати ще се срещне през днешния ден в Овалния кабинет с двамата водачи Вучич и Хоти, ще участва на церемонията по подписването и ще взе участие в тристранната среща. В изказването на Белия дом не се споделя какъв е документът или договорът, който ще бъде подписан.
 Вучич: Не договаряме признание на независимостта на Косово Вучич: Не договаряме признание на независимостта на Косово
Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че точката за признаването на самопровъзгласената република Косово е отстранена от дневния...
След срещата в Белия дом и Вучич, и Хоти ще имат обособени срещи с държавния секретар на Съединени американски щати в Държавния департамент.
След вчерашните договаряния Вучич съобщи, че няма да има полемики за взаимно признание, до момента в който Хоти сподели, че няма да има други тематики с изключение на признаването.
Дъщерята на американския президент - Иванка Тръмп, която нормално участва на всички значими дипломатически срещи, се причисли към американските представители през вчерашния ден следобяд в кръга от договаряния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР