Разговорът се е състоял по инициатива на френската странаПрезидентите на

...
Разговорът се е състоял по инициатива на френската странаПрезидентите на
Коментари Харесай

Путин и Макрон обсъждат по телефона ситуацията в Сирия

Разговорът се е състоял по самодейност на френската страна

Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон разискаха в телефонен диалог ситуацията в Североизточна Сирия и Украйна, предадоха Ройтерс, ТАСС и Българска телеграфна агенция. Разговорът се е състоял по самодейност на френската страна преди посещаване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Русия, където той ще се срещне с Владимир Путин.

Двамата президенти са декларирали, че би трябвало да бъдат спазени суверенитетът и териториалната целокупност на Сирия, се споделя в изказване на Кремъл. Макрон е споделил, че е значимо да се удължи примирието в Североизточна Сирия и е изразил очакване, че напреженията там могат да се решат с дипломация.

Миналата седмица Съединени американски щати оповестиха, че Турция ще спре за пет дни настъплението си против кюрдите в Североизточна Сирия. Путин е уведомил Макрон за напъните, които Русия поставя да стабилизира обстановката в Североизточна Сирия.

Путин и Макрон също по този начин са подчертали, че единственият метод за решение на рецесията в Украйна остават Минските съглашения и са разискали опцията за нова среща във формат " нормандска четворка " (Франция, Германия, Русия и Украйна).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР