Разговорът между лидера на опозицията Корнелия Нинова и руския генерал

...
Разговорът между лидера на опозицията Корнелия Нинова и руския генерал
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Политиците ни ежедневно обсъждат плановете си с американското посолство

Разговорът сред водача на опозицията Корнелия Нинова и съветския военачалник от запаса Леонид Решетников бил естествен, човешки. Това отговори в студиото на bTV Венцислав Стефанов, президент на ФК " Славия ", който е направил връзката сред двамата, в отговор на въпрос: " Защо водачът на опозицията разисква своите проекти с съветски военачалник ".

Припомняме, съветският военачалник Леонид Решетников стана прочут у нас след срещата си с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и " съгласуването " на кандидатурата на президента Румен Радев.

" Българските политици всеки ден разискват проектите си с американското посолство. Това закононарушение ли е? Ако е бил шпионски (разговорът), нямало е да е в кафене, където те виждат всички. Срещата е била в хотел край Докторската градина. Близо до Народното събрание ", сподели Стефанов.

По думите му: " Това, което Малинов си е фантазирал, че ще прави малките екрани, да се бърка във военни фабрики - Решетников няма пари. Това са разновидностите на Малинов, Решетников от дълго време не е в този институт ".

Припомняме, в документите, изнесени от прокуратурата, имаше проект за придобиване на цех " Дунарит " - Русе, както и основаване на партия и на телевизия.

Припомняме, точно на 9 септември електронното издание на в. " Дума " заяви, че някогашният основен редактор Юрий Борисов е задържан по обвиняване за шпионаж. По-късно стана ясно, че Борисов единствено е разпитван като очевидец. Вечерта от прокуратурата оповестиха, че към момента няма обвинявания по следствието.

На идващия ден ръководителят на Сдружение " Русофили " Николай Малинов бе упрекнат за активност в интерес на непозната страна.

На 12 септември от прокуратурата пуснаха първата серия доказателства по обвиняването на Николай Малинов.

Не знам какво Николай желае да прави, сподели Стефанов по отношение на проектите на водача на съдружие " Русофили ", който, съгласно изнесеното от прокуратурата, е желал да прави партия, телевизия и да придобие мобилен оператор и цех.

По думите на Стефанов ген. Решетников е осведомен от Корнелия Нинова за личността на Румен Радев, който бе подсилен от Българска социалистическа партия по време на кандидат-президентската акция. Решетников споделил по адрес на Радев: " За мен той е заслужен човек, същински военачалник от авиацията, приключил е две академии в Съединени американски щати, би могъл да бъде заслужен президент ". Той изрази мнение, а не утвърждение, сподели Стефанов.

Запитан той ли е дал телефона на ген. Решетников на водача на опозицията Корнелия Нинова, Венцислав Стефанов съобщи: " Щом споделя Николай Малинов, несъмнено е по този начин. Имам телефона на ген. Решетников, не ми е нужен ".

На въпроса: " Вие ли свързахте ген. Решетников с Нинова ", президентът на ФК " Славия " сподели: " Да, аз. ".

Причината да ги свърже е, че желали да си приказват. " Вероятно Корнелия е имала желанието. Познавам Корнелия Нинова, разговаряли сме. Не се харесаха и двамата, тъй като Решетников има по-монархически визии, това развива в Русия, Корнелия е била малко по-соц в левите сили и той е споделил, че такива по-социалистически способи нямат бъдеще в България ", изясни Стефанов.

Запитан защо са говорили, той изясни, че не се бърка в политиката. Според Стефанов, Решетников не е желал да шпионира в България. " Генералът беше в България, той идва на отмора непрестанно. Не съм участвал на срещата, разясни Стефанов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР