Разглеждането на основните инфлационни фактори е от решаващо значение за

...
Разглеждането на основните инфлационни фактори е от решаващо значение за
Коментари Харесай

Лагард, ЕЦБ: Геополитически фактори и дори времето влияят на инфлацията

Разглеждането на главните инфлационни фактори е от решаващо значение за обезпечаването на използваеми данни, акцентира в петък президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, добавяйки, че цените на силата, само че също и геополитическите фактори, и даже времето, въздействат върху повишението на цените.

Говорейки на събитие на Световния стопански конгрес, Лагард призна, че множеството от съответните организации са подценили както инфлацията, по този начин и темпото, с което ще се възстановят стопанските системи от коронавирусната рецесия.

Същевременно Лагард удостовери прогнозите, които направи преди време, като означи, че чака цените на силата да се стабилизират през 2022 година и да има облекчение на проблемите, свързани с дефицита в предлагането и веригите на доставки, които проблеми също доведоха до повишение на цените.

Тя акцентира, че инфлацията е под надзор в еврозоната и че ЕЦБ ще остане отворена за смяна на паричната си политика, в случай че е належащо, като предвижда, че инфлацията в еврозоната няма да доближи тази в Съединените щати.

Инфлацията в еврозоната доближи рекордните 5% през декември, или повече от два пъти над целевото равнище на ЕЦБ от 2 на 100, само че банката чака тя още веднъж да се върне под 2% до четвъртото тримесечие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР