Разглеждането на консумацията на млечни продукти е сложен въпрос, който

...
Разглеждането на консумацията на млечни продукти е сложен въпрос, който
Коментари Харесай

Защо млечните продукти могат да бъдат вредни за здравето

Разглеждането на потреблението на млечни артикули е комплициран въпрос, който изисква деликатен разбор на научни данни и обстоятелства. В тази публикация ще разгледаме тези въпроси и ще обсъдим, за какво потреблението на млечни артикули може да бъде нездравословна за здравето.

Млечните артикули могат да доведат до лактозна нетърпимост

Лактозата е млечният захар, който се съдържа в млечните артикули. Лактозната нетърпимост е положение, при което тялото не може да разгради лактозата на глюкоза и галактоза, което може да докара до дискомфорт, газове, диария и други признаци. Това е постоянно положение, като се прави оценка, че до 75% от международното население има лактозна нетърпимост. Затова, хората, които страдат от лактозна нетърпимост, би трябвало да бъдат внимателни, когато употребяват млечни артикули.

Млечните артикули могат да доведат до алергии

Млечните артикули са честа причина за алергии при деца и възрастни. Симптомите могат да включват сърбеж, зачервявания, отичане на лицето и други Това може да докара до инфектиране в тялото и да усили риска от болести като астма и екзема.

Млечните артикули могат да допринесат за развиването на диабет и други болести

Много научни проучвания са свързали потреблението на млечни артикули с повишен риск от развиване на болести като диабет, рак на гърдата и простатата, както и сърдечно-съдови болести. Едно изследване в Британия демонстрира, че високата консумация на млечни артикули може да способства за увеличение на равнищата на инсулин в кръвта, което може да докара до развиване на диабет вид 2. Друго изследване демонстрира, че потреблението на млечни артикули може да способства за развиването на рак на гърдата и простатата.

Млечните артикули могат да доведат до струпване на калций в организма

Млечните артикули са богат източник на калций, само че несъразмерната им консумация може да докара до прекалено струпване на калций в организма. Това може да докара до образуване на камъни в бъбреците и в кръвоносните съдове, както и до повишен риск от сърдечни болести.

В умозаключение, макар че млечните артикули могат да са потребни за здравето, те могат да бъдат нездравословни за хората, които имат лактозна нетърпимост, алергии и други болести. Прекомерната консумация на млечни артикули може да способства за развиването на болести като диабет, рак на гърдата и простатата и други. Поради това, е значимо да се обмисли потреблението на млечни артикули и да се търсят различни източници на калций и други.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР