Разглеждаме възможността учебниците с голям обем страници да бъдат разделени

...
Разглеждаме възможността учебниците с голям обем страници да бъдат разделени
Коментари Харесай

Разглежда се идеята учебниците с много страници да бъдат разделени на две части

Разглеждаме опцията учебниците с огромен размер страници да бъдат разграничени на две елементи, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в отговор на парламентарен въпрос за процедурата за изискванията и реда за оценяване и одобрение на познавателните книжки, учебниците и образователните комплекти.


Министърът сподели, че са били направени и промени в подтекста на задачата за олекотяване на раниците на учениците и са въведени текстове, които дават опция на издателите да употребяват пълноцветен, двуцветен или едноцветен щемпел върху обемна хартия при съответните механически характерности, гарантиращи качеството.

Процедурата за учебниците е справедлива, а самите учебници се селектират посредством избора им от страна на учителите, сподели министър Вълчев. Той разяснява също, че е " факт, че едни издателства имат доста по-голям % на покритие - на обсег на учениците и на паралелките, в сравнение с други издателства ". Не съм уверен обаче, че в случай че имаме един учебник, оценен на първо място от чиновници в Министерството на образованието и науката, това ще бъде по-обективна процедура, съобщи Вълчев.

" След диалог с издателствата, изпратих писмо до всички шефове на учебни заведения по никакъв метод да не одобряват спонсорства от издателства - каквито и да е дарове или участия в семинари. Констатирахме, че това по някакъв метод изкривява процедурата на учебно равнище и пречи на обективността ", разяснява просветителният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР