Разглеждаме и възобновяване на доставките от Газпром“, каза той Ние

...
Разглеждаме и възобновяване на доставките от Газпром“, каза той Ние
Коментари Харесай

Росен Христов: Получаваме руски газ чрез посредници от Гърция и от други търговци

Разглеждаме и обновяване на доставките от „ Газпром “, сподели той
Ние сме експертно държавно управление и преглеждаме безусловно всички благоприятни условия за доставка на газ, в това число и обновяване на доставките от „ Газпром “.

„ Приоритетно гледаме различни снабдители, само че в случай че се окаже, че те не са задоволителни, няма да съм аз министърът, който ще остави популацията на студено през зимата “, съобщи Росен Христов пред бТВ.

По думите му изискванията, които Русия слага към нас, са тези, които са сложени към други европейски страни и които те извършват.

„ Няма да се отклоним от европейската политика. Купуването на газ от „ Газпром “ не значи, че излизаме от рамката на Европейски Съюз, няма да приемем разнообразни условия от тези, които имат Германия и други страни от Европейски Съюз “, добави Росен Христов.

„ Има към този момент направени разбори на всички опасности, тъй че, в случай че стартираме договаряния, ние ще адресираме всичко, което е сериозно за нас, тъй че доставките да бъдат постоянни, на оптимална цена и с оптималната сигурност ”, сподели още той.

В коментар на разискването от КЕВР на по-скъп газ със 60% със задна дата той означи, че потребителите ненапълно са предпазени, тъй като са на контролирания пазар, а топлофикациите също се употребяват с избрани отбрани, тъй че сметките няма да скочат със 60% за битовия консуматор.

„ Това напълно не е по този начин за индустриалните консуматори, които ще усетят повишаването на газа, а ние ще усетим повишаването посредством техните артикули и услуги “, сподели той.

По думите му банкрути не би трябвало да се чакат.

Той опроверга Асен Василев:„ Получаваме съветски газ посредством медиатори от Гърция и от други търговци. Твърдението на някогашния финансов министър Асен Василев е неопределено ”.

За контрактуваните 7 танкера Росен Христов съобщи, че са помолили за 2 седмици пролонгация, с цел да договорят слотовете за разтоварване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР