Разгледайте последните популярни видеа с грим в социалните платформи. Почти ...

Разгледайте последните популярни видеа с грим в социалните платформи. Почти

Всичко, което днешните жени знаят за грима, са го научили от драг кралиците

Разгледайте последните известни видеа с грим в обществените платформи. Почти не е останал бюти инфлуенсър, които да не е показал по какъв начин да контурирате лицето си, да " отворите " погледа си, с цел да наподобява по-драматично на селфи камерата и по какъв начин да си нарисувате по-обемни устни.

Арсеналът и техниката постоянно са едни и същи, без значение дали става въпрос за грима на Кайли Дженър и някой от YouTube влогърите с милиони почитатели. Купувате си една чанта с артикули, последователно скривате естествения звук на кожата и контури на лицето си и си създавате други.

Но преди YouTube, TikTok и Instagram, представителите на един пласт от обществото в Съединени американски щати са употребявали грим рутината, която през днешния ден е наклонност, с цел да се качат на сцената и да се усещат по-женствено. Това е мил общността, участваща в шоу стратегии, или така наречен мил кралици (drag queens).

Трансформацията на лицата им е нормална процедура за театралните им участия, като по тази причина е имало и артистична, и практична причина. Част от мъжете на сцената са желали посредством мощния грим да скрият лицата си, с цел да не ги разпознаят. Други обаче са се стремели да наподобяват на вариететните актриси, само че с повече изкуствени мигли и по-ярки сенки за очи.

И в двата случая изобилното количество козметика, съчетано с обемна прическа и дългата вечерна рокля, стават отличителната визия за общността на мил кралиците, която няколко десетилетия по-късно се трансформира в мода, следвана от актуалните дами.

" Не мисля, че мил общността получава заслуженото самопризнание за грим трендовете, които станаха толкоз известни напоследък ", споделя гримьорът Рени Васкес пред американския Elle. " Няма представители на мил кралиците в рекламите на огромните козметични марки, няма ги като лица на артикули, макар че всяка стъпка от настоящия през днешния ден грим идва от нашата сцена ".

Васкес е изцяло прав. В срок от няколко десетилетия мил общността е субкултура, появяваща се главно на сцените в Харлем, Ню Йорк. Включвала е най-вече чернокожи и латино реализатори, а инкубаторът на техните шоу стратегии са клубовете Pyramid, Limelight и Tunnel.

До началото на 90-те типът и представленията стоят главно в границите на ЛГБТ клубовете, само че по-късно нещо се трансформира. Киното мощно се заинтересува от маргинализираните ЛГБТИ хора и им дава пространство във филми като " Приключенията на Пресила - кралицата на пустинята ", " На Уонг-фу, с благодарности! ", " Секси ботуши ", " Клетка за птици ".

Веднъж станали герои на холивудски истории, за представителите на мил общността е единствено въпрос на време да стигнат до малкия екран, да попаднат в кръга на настоящите за момента звезди, а посредством тях - методите им на себеизразяване да си намерят място измежду стилните акценти.

Ако попитате някои от инфлуенсърите или някоя от актуалните дами за историята на контурирането, плътния пласт мигли и тежкия грим, евентуално множеството от тях ще гледат озадачено, а дребна част може и да си спомнят за известното видео на Ким Кардашиян от 2012 година, в което показа по какъв начин се гримира.

За всеобщите бюти почитатели това е годината, в която се роди контурът.

По-късно сестрата на Ким, Кайли Дженър също хвърли взор върху всекидневието си пред огледалото, като основен миг бяха препоръките за скулптуриране на носа, скулите и очертаването на устните, по този начин че да наподобяват по-обемни.

Не са малко дамите, които в визиите си съпоставят насоките на двете риалити звезди с мига, в който Прометей е донесъл огъня на хората, само че истината е, че разликата сред грима на Ким Кардашиян и който и да е мил реализатор е единствено в биологичния пол на модела.

Дори гримьорите на Ким и Кайли - Джойс Бенели и Марио Дедиванович, признават, че техниките са напълно заимствани от мил културата. Без значение дали се ползват на мъже или дами, играта с четките има идентичен резултат - образно понижава размера на носа, акцентира скулите и брадичката и притегля вниманието върху погледа и устните.

За вдъхновителите на тази хармония обаче грим продуктите са освен това четчици и пудри, които да нанасяме на лицето си, и някои от тях биха желали звездите, последващи театралната им образ, да загатват източника си на информация.

" Гримът постоянно е означавал доста за нас. Той не е единствено инструмент за смяна, а и за освобождение. Когато за първи път оформих визията си, усетих електричество по цялото си тяло. Тогава за първи път се почувствах призната и усетих увереността, която постоянно ми е липсвала ", споделя мил изпълнителката Джъстин Лий Джонсън.

От мил общността да вземем за пример в никакъв случай не са отричали, че ненапълно копират театралния грим на актрисите от началото на 20 век с разликата, че са нараснали количеството на артикули, които употребяват.

" Нашият свят постоянно е обичал да прибави някоя " екстра ". Да е допълнително, да се вижда. Удивително е какъв брой сме развили уменията си за трагична промяна, а огромните марки не престават да не ни обръщат внимание. Не е като хората да не са подготвени за нас ", споделя пред Vogue инфлуенсърът Вивакиус.

Но и без публично самопризнание от актуалния отрасъл за хубост, представителите на мил общността усилват почитателите си с разяснителни грим уроци онлайн. Защото единствено една същинска мил кралица може да те научи да се гримираш като мил кралица.

" Преди нас хубостта се приемаше единствено в границите на естествените дадености, само че ние показахме по какъв начин може фрапантно да промениш външността си, по този начин че да дава отговор на вътрешните ти чувства. Ние дадохме опция на всеки човек да се усеща хубав и признат, а това е наложителната стъпка към един по-безопасен и благополучен свят ", счита гримьорът Рени Васкес.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg