Разделенията в Сената се втвърдяват в очакване на обвинителния акт

...
Разделенията в Сената се втвърдяват в очакване на обвинителния акт
Коментари Харесай

Разцепление сред републиканците за импийчмънта на Тръмп

" Разделенията в Сената се втвърдяват в очакване на обвинителния акт " (за импийчмънта на Тръмп в Камарата на представителите), написа в понеделник в. " Ню Йорк таймс ".
Вчера сенатори заеха противоположни позиции по идния развой за премахване от служба на някогашния президент Доналд Тръмп, задълбочавайки пропастта в един към този момент разграничен Сенат в очакване на днешното внасяне на обвинителния акт от Камарата на представителите, написа изданието.

Сенаторът Мит Ромни от Юта, единственият републиканец, който гласоподава за наказание на Тръмп в първия му развой за премахване от служба, съобщи през вчерашния ден, че съгласно него някогашният президент е направил заслужаващо импийчмънт нарушение и че процесът против него даже откакто е напуснал поста е конституционосъобразен.

Докато Ромни показваше готовността си да осъди Тръмп обаче други републиканци в Сената дадоха ясно да се разбере, че са срещу самата концепция за развой и че ще се опитат да отхвърлят обвиняването още преди започването му. Тези изявления хвърлят светлина върху разцеплението в групата на републиканците, провокирано от размириците в Капитолия и последствията му, като сенаторите преценят дали ще платят по-тежка политическа цена в случай че се разграничат от някогашния президент или в случай че не го създадат, написа вестникът.

Лидерите в Сената още в петък се договориха да отсрочат началото на процеса с две седмици, давайки време на президента Байдън да построи кабинета си, а екипът на Тръмп да приготви отбраната си. Този проект обаче подсигурява също, че процесът ще е водеща тематика в решаващите първи дни от ръководството на Байдън и това може да разпали партийни напрежения макар посланието на президента за единение.

Някои републиканци в Сената, в това число водачът им Мич Макконъл от Кентъки, от ден на ден се тревожат, че в случай че не вземат ограничения да се разграничат от Тръмп, връзките им с някогашния президент може да навредят на политическите шансове на партията в продължение на години. Други отбягват въпроса дали Тръмп е направил заслужаващо импийчмънт престъпление и декларират, че организирането на развой в Сената против президент, който към този момент е завършил мандата си, би било неконституционно и би разделило нацията още повече, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР