Разчитаме на критиката, когато е градивна. Отговаряме ѝ по най-добрите

Разчитаме на критиката, когато е градивна. Отговаряме ѝ по най-добрите ...

Стефан Янев отговори на Бойко Борисов за критикатаРазчитаме на критиката, когато е градивна. Отговаряме ѝ по най-добрите начини и търсим решение. Вече коментирахме цените на тока, ще се опитаме да вземем неотложни решения, каквито са възможни в момента. Това е проблем, който се случват в цяла Европа. Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев. Той е на посещение във Велико Търново, където е кулминацията на тържествата за Деня на Незавизимостта.

Премиерът не пожела да коментира думите на представители на политически партии, тъй като те вече били в предизборна кампания. Но посочи, че ще се търсят решения в рамките на ЕС, но и в националната сфера, за да бъдат цените на тока поносими и да не пречат на бизнеса. Мерки и решенията за цените на електроенергията ще има, те ще бъдат обявени в началото на другата седмица, отбеляза "Нова телевизия".

Янев посочи, че тече и подготовка за изборите. В момента се определят мерките, тече комуникация с ЦИК, както и с Общините.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува действията на служебното правителство и ги обвини в 300% ръст на сметките за ток. Той заяви и, че актуализацията на бюджета ще доведе до вдигане на данъците.

„Малко ми липсва икономическата логика. Защо непременно актуализацията на бюджета ще вдигне данъците? Аз не чух такъв тип развитие или хипотеза при дебатите на бюджета в НС. Несъстоятелно ми е такъв тип говорене. Още повече, че предвижданията и очакванията са, че приходите на бюджета ще бъдат по-големи от заложеното в бюджета. Няма намерение за вдигане на данъци, не се и очаква подобно нещо. Икономиката ни е в подем и се развива здравословно, като изключим този факт за вдигането на цените, което засяга най-много малките и средни предприятия, които имат най-малка гъвкавост”, обясни той.

Премиерът смята, че не бива да се бърза и да се дават противоречиви оценки. Българската икономика се възстановявала след COVID-19, заедно със световната. Янев призова да се мисли позитивно.

Пред министър-председателя кметът на Велико Търново и председател на Сдружението на българските общини е поставил няколко въпроса, които в следващите дни ще бъдат обсъдени на официална среща.

Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на , че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти?

Източник: fakti.bg