Разчитаме на критиката, когато е градивна. Отговаряме ѝ по най-добрите

...
Разчитаме на критиката, когато е градивна. Отговаряме ѝ по най-добрите
Коментари Харесай

Стефан Янев отговори на Бойко Борисов за критиката

Разчитаме на рецензията, когато е градивна. Отговаряме ѝ по най-хубавите способи и търсим решение. Вече коментирахме цените на тока, ще се опитаме да вземем неотложни решения, каквито са вероятни сега. Това е проблем, който се случват в цяла Европа. Това съобщи служебният министър-председател Стефан Янев. Той е на посещаване във Велико Търново, където е кулминационната точка на тържествата за Деня на Незавизимостта.

Премиерът не пожела да разяснява думите на представители на политически партии, защото те към този момент били в предизборна акция. Но уточни, че ще се търсят решения в границите на Европейски Съюз, само че и в националната сфера, с цел да бъдат цените на тока търпими и да не пречат на бизнеса. Мерки и решенията за цените на електрическата енергия ще има, те ще бъдат оповестени при започване на другата седмица, означи " Нова телевизия ".

Янев уточни, че тече и подготовка за изборите. В момента се дефинират ограниченията, тече връзка с ЦИК, както и с Общините.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува дейностите на служебното държавно управление и ги упрекна в 300% растеж на сметките за ток. Той съобщи и, че актуализацията на бюджета ще докара до повдигане на налозите.

„ Малко ми липсва икономическата логичност. Защо безусловно актуализацията на бюджета ще вдигне налозите? Аз не чух подобен вид развиване или догадка при дебатите на бюджета в Народно събрание. Несъстоятелно ми е подобен вид говорене. Още повече, че предвижданията и упованията са, че приходите на бюджета ще бъдат по-големи от заложеното в бюджета. Няма желание за повдигане на налози, не се и чака сходно нещо. Икономиката ни е в напредък и се развива здравословно, като изключим този факт за повдигането на цените, което визира най-вече дребните и междинни предприятия, които имат най-малка гъвкавост”, изясни той.

Премиерът счита, че не трябва да се бърза и да се дават спорни оценки. Българската стопанска система се възстановявала след COVID-19, дружно със международната. Янев прикани да се мисли положително.

Пред министър-председателя кметът на Велико Търново и ръководител на Сдружението на българските общини е сложил няколко въпроса, които в идващите дни ще бъдат разисквани на публична среща.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР