Разчистват нерегламентираните сметища в Кюстендилско, предаде БНР. Кампанията обхваща всички

...
Разчистват нерегламентираните сметища в Кюстендилско, предаде БНР. Кампанията обхваща всички
Коментари Харесай

Разчистват нерегламентираните сметища в Кюстендилско

Разчистват нерегламентираните сметища в Кюстендилско , съобщи БНР.

Кампанията обгръща всички 70 села в региона и ще продължи до 10 март. Техниката за почистването ще бъде обезпечена от общинското дружество " Чистота ".

Въпреки че екипите на предприятието са пренатоварени, тъй като най-малко три пъти седмично почистват в ромския квартал " Изток ", където непрестанно се появяват нови купища отпадъци, те са подготвени да заделят и техника за селата.

Соволево е едно от най-големите села в региона. По информация на кмета Пламен Илиев там ще бъдат отстранени минимум три нерегламентирани сметища. Той показва, че е належащо да се прави сходно разчистване всяка пролет, тъй като хората мъчно се учат да съблюдават избрани правила на държание.

" Контейнерът е празен, той е привикнал долу до него да поставя. Ако не е в контейнера, качва го на колата, изкара го отвън селото и го хвърли. Трудно се възпитава човек ", изяснява Илиев.

От тази седмица стартира и миенето на улиците в Кюстендил във връзка празника на града " Кюстендилска пролет ", който се празнува на 21 март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР