Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална

...
Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална
Коментари Харесай

Бойко Рашков: С промените в МВР се цели връщане на модела на управление на ГЕРБ

Разбрах, че през вчерашния ден целият управителен екип на Главна дирекция „ Национална полиция “ е уволнен

Това разгласи извънредно пред Бойко Рашков след напускането на Министерство на вътрешните работи.

Той заподозря предумисъл в това деяние и че има напън върху настоящия министър Демерджиев.

Рашков счита, че с измененията в Министерство на вътрешните работи се цели връщане на модела на ръководство на ГЕРБ.

"Това беше екипът (на Групово дело "Национална полиция " - б.р.), който извърши промяна в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми. Тази работа беше разформирована. Дали не се цели да се възвърне сходна корупционна активност в дирекцията на Националната полиция. Заради неналичието на претекстове за уволнението - всеки български жител може да допусне това ", добави Рашков.

В Министерство на вътрешните работи има дирекция, която се занимава със собствеността и по думите на някогашния вътрешен министър там има корупция.

"Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в Министерство на вътрешните работи, обвързвано с дирекция, която се занимава със собствеността. И с цел да отстраняваме в огромна степен това, взехме външен човек, който да не е прочут на никого, да не познава никого, с цел да може по-успешно да противодейства. Там беше, а в този момент е заменен без претекстове ", изясни Рашков.

Той разяснява и случай, за който твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция предходната година без никой да знае.

"Той е живял там гратис - без да заплащат квартира, без да заплаща ток, без да заплаща вода и разкритието на този факт е по времето навръх този шеф, който аз взех и назначих в тази работа ", изясни Рашков.

Той подозира, че по този метод посредством отстраняването на шефа се преследва задачата да се замаже „ този сериозен гаф “.

„ Защото аз приканвам да се заеме Агенцията за държавната финансова ревизия, тъй като по подобен метод, настанявайки се в жилище, което е обществено държавна благосъстоятелност, което не може да се употребява, макар че има служебни жилища, които могат и се обезпечават на такива управителни фрагменти, незаконно се е употребило това жилище, което е обвързвано с много огромни разноски “, добави той.

Рашков съобщи, че не приема оценката „ безпорядък и съсипия “ за предходното управление на Министерство на вътрешните работи и посочи, че то е постигнало съществени резултати в региона на битката с купения избор, както и с проведената престъпност.

Рашков добави и че е разговарял с премиера Гълъб Донев.

„ Споделих голямата си паника за метода, който ползва политическото управление на Министерство на вътрешните работи. Той естествено ми сподели, че ще ревизира “, съобщи някогашният вътрешен министър.

С президента Румен Радев сме в кардинални положителни връзки, не е правилно това, което прочетох, че нашите връзки са оптегнати, сподели още той.

Виждам се рядко с президента, само че съм го уведомил за тази моя паника, която възбуди тези внезапни кадрови промени, които са безпринципни и се уволняват хора, които са дали всичко от себе си. Важното е стоим ли на позицията "мутри вън ", или я променяме на "мутри вътре ". Аз персонално заставам на нея и съм стоял до последния час като министър на вътрешните работи, аз не мога да се трансформира, както някой се трансформират за часове, сподели още Рашков.

Надявам се да забележим лична промяна в управлението на Министерство на вътрешните работи, съобщи някогашният вътрешен министър, уточнявайки, че не засяга Демерджиев, тъй като съгласно него трябвало да му се даде късмет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР