Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална

...
Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална
Коментари Харесай

Бойко Рашков с първо интервю след напускането на МВР


Разбрах, че през вчерашния ден целият управителен екип на Главна дирекция „ Национална полиция “е уволнен. Това разгласи извънредно пред bTV Бойко Рашков след напускането на Министерство на вътрешните работи. Той заподозря предумисъл в това деяние и че има напън върху настоящия министър Демерджиев. Рашков счита, че с измененията в Министерство на вътрешните работи се цели връщане на модела на ръководство на ГЕРБ.

"Това беше екипът (на Групово дело "Национална полиция " - б.р.), който извърши промяна в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми. Тази работа беше разформирована. Дали не се цели да се възвърне сходна корупционна активност в дирекцията на Националната полиция. Заради неналичието на претекстове за уволнението - всеки български жител може да допусне това ", добави Рашков.

В Министерство на вътрешните работи има дирекция, която се занимава със сбствеността и по думите на някогашния вътрешен министър там има корупция. "Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в Министерство на вътрешните работи, обвързвано с дирекция, която се занимава със собствеността. И с цел да отстраняваме в огромна степен това, взехме външен човек, който да не е прочут на никого, да не познава никого, с цел да може по-успешно да противодейства. Там беше, а в този момент е заменен без претекстове ", изясни Рашков.

Той разяснява и слуай, за който твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция предходната година без никой да знае.

"Той е живял там гратис - без да заплащат квартира, без да заплаща ток, без да заплаща вода и разкритието на този факт е по времето навръх този шеф, който аз взех и назначих в тази работа ", изясни Рашков.

Той подозира, че по този метод посредством отстраняването на шефа се преследва задачата да се замаже „ този сериозен гаф “.

„ Защото аз приканвам да се заеме Агенцията за държавната финансова ревизия, тъй като по подобен метод, настанявайки се в жилище, което е обществено държавна благосъстоятелност, което не може да се употребява, макар че има служебни жилища, които могат и се обезпечават на такива управителни фрагменти, незаконно се е употребило това жилище, което е обвързвано с много огромни разноски “, добави той.

Рашков съобщи, че не приема оценката „ безпорядък и съсипия “ за предходното управление на Министерство на вътрешните работи и посочи, че то е постигнало съществени резултати в региона на битката с купения избор, както и с проведената престъпност.

Рашков добави и че е разговарял с премиера Гълъб Донев.

„ Споделих голямата си паника за метода, който ползва политическото управление на Министерство на вътрешните работи. Той естествено ми сподели, че ще ревизира “, съобщи някогашният вътрешен министър.

С президента Румен Радев сме в кардинални положителни връзки, не е правилно това, което прочетох, че нашите връзки са оптегнати, сподели още той.

Виждам се рядко с президента, само че съм го уведомил за тази моя паника, която възбуди тези внезапни кадрови промени, които са безпринципни и се уволняват хора, които са дали всичко от себе си. Важното е стоим ли на позицията "мутри вън ", или я променяме на "мутри вътре ". Аз персонално заставам на нея и съм стоял до последния час като министър на вътрешните работи, аз не мога да се трансформира, както някой се трансформират за часове, сподели още Рашков./ БТВ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР