Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална

...
Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална
Коментари Харесай

Бойко Рашков атакува рокадите в МВР: Променяме позицията на мутри вътре ли?

Разбрах, че през вчерашния ден целият управителен екип на Главна дирекция „ Национална полиция “ е уволнен без претекстове. Това съобщи някогашният вътрешен министър Бойко Рашков пред Би Ти Ви. Той заподозря предумисъл в това деяние и че има напън върху настоящия министър Иван Демерджиев.

" Това беше екипът, който извърши промяна в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната активност по линия на КАТ. Тази работа беше разформирована. Дали не се цели да се възвърне сходна корупционна активност в дирекцията на националната полиция. Заради неналичието на претекстове за уволнението - всеки български жител може да допусне това ", добави Рашков.

По думите му там е комплициран чиновник със противоречива известност. В Министерство на вътрешните работи има дирекция, която се занимава със собствеността и по думите на някогашния вътрешен министър там има корупция.

Главен комисар Венцислав Кирчев бе освободен през вчерашния ден от поста шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “. Като краткотрайно изпълняващ длъжността бе назначен Атанас Илков, който до момента беше заместник-директор на структурата. Преди дни при представянето на екипа и целите на ведомството, служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев уточни, че ще се пристъпи към кадрови промени в Министерство на вътрешните работи единствено тогава, когато има увереност, че с съответен човек не могат да се реализиран резултатите, към които се стреми управлението.

През 2014 година Атанас Илков ръководеше Групово дело " Криминална полиция ", само че беше освободен от Министерство на вътрешните работи след злощастната акция на баретите в Лясковец. Тогава при офанзивата на барикадиралия се в дома си Петко Петков почина командосът Емил Шарков от Специализирания отряд за битка с тероризма. Илков бе уволнен, само че апелира и завоюва делото. Така се върна в системата на Министерство на вътрешните работи като зам.-директор на полицията в Пловдив, която по-късно оглави.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР